Delegații Consiliului Județean al Elevilor Alba au participat la conferința „Accent pe reprezentare”

cre centruÎn perioada 6 -9 septembrie a avut loc în Ocna Sibiului din judeţul Sibiu Conferinţa Regională a Consiliului Regional al Elevilor Centru  cu tema „Accent pe reprezentare”. Evenimentul a fost  găzduit de Consiliul Judeţean al Elevilor Sibiu în parteneriat cu autorităţile locale şi judeţene din judeţ.

Cele cinci  judeţe ale regiunii centru, respectiv  Alba, Braşov , Mureş , Covasna şi Harghita, au avut câte doi reprezentanţi, iar judeţul Sibiul, în calitate de organizator a participat cu cinci membri. Consiliul Judeţean al Elevilor Alba a fost reprezentat la conferinţă de Oscar Gal – director al departamentului de concursuri şcolare şi extraşcolare al CJE Alba şi Delia Molodeţ –  vicepreşedinte al CŞE din Colegiul Naţional „H.C.C” Alba Iulia.

Invitatul special al acestei conferinţe a fost  Răzvan Cîndea, Secretarul pe Interne al Consiliului Naţional al Elevilor. Locaţia conferinţei a fost  o cabană din Ocna Sibiului unde mediul fomal  s-a îmbinat cu cel informal . Cu ocazia evenimentului s-au desfăşurat o serie de workshop-uri pe teme precum: accent pe reprezentare, sistemul educaţional din România, finanţarea educaţiei şi activitatea Consiliilor Elevilor din regiune.

cje albaPrima zi a conferinţei  a avut ca menire socializarea dintre participanţi şi schimbul de bune practici. În a doua zi s-a desfăşurat sesiunea de deschidere a conferinţei şi s-a prezentat programul acesteia. De asemenea gazdele  ne-au invitat la o deplasare în minunatul municipiu Sibiu, unde participanţi au avut ocazia de a lua parte la câteva evenimente culturale şi artistice  importante. A treia zi a conţinut  patru  sesiuni plenare în cadrul cărora s-au prezentat  rapoartele de activitate ale CJE-urilor , s-a organizat o dezbatere pe  tema „Accent pe reprezentare”, pe „Sistemului educaţional din  Romînia: prezent şi perspective” şi s-a prezentat noua metodologie de desfăşurare ale alegerilor din cadrul Consiliului Elevilor  . Totodată pe baza rapoartelor de activitate s-a făcut  o evaluare a fiecărui CJE .

Nu în ultimul rând, în cadrul conferinţei CRE Centru a atins puncte ca : relaţia cu presa , relaţia cu instituţiile publice ,relaţia cu Ministerul Educaţieii Naţionale, relaţia CJE-urilor cu ISJ-urile , relaţia CŞE-urilor cu conducerea unităţii de învăţământ , relaţia Consiliilor Elevilor cu partenerii, relaţia cu Federaţia de părinţi şi  sindicatele, relaţia cu structurile suport şi nu în ultimul rând  şi cel mai important, relaţia cu elevii .

 „Din punctul meu de vedere, conferiţa a fost un succes şi merită repetată iar data viitoare poate  chiar CJE Alba va fii  gazdă. În cadrul sesiunilor  s-a muncit mult şi s-au adus la cunoştiinţă unele probleme întâmpinate de fiecare CJE , ca urmare , prin dialog şi schimb de experienţă s-a putut ajunge la o rezolvare a acestora. Singurul lucru pe care îl consider a fi un punct slab al conferinţei ar fi programul care a fost centrat pe o singură zi de sesiuni intense deşi perioada evenimentului ar fi permis lărgirea dialogului şi aprofundarea temelor de discuţii.” a declarat Delia Molodeţ, Vicepreşedinte al Consiliului Şcolar al Elevilor din Colegiul Naţional „H.C.C” Alba Iulia.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22107 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*