Declin pe piața imobiliară din Alba. Județul a ajuns printre codașele țării

Piața imobiliară din Alba continuă să înregistreze printre cele mai puține tranzacții din țară. Potrivit ultimelor statistici furnizate de Agenția Națională de Cadastri și Publicitate Imobiliară, Alba este printre județele codașe. „Cele mai multe vânzări de imobile au fost înregistrate, în luna august 2019, în București – 7.149, Ilfov – 4.463 și Brașov – 2.106. Județele cu cele mai puține imobile vândute în aceeași perioadă sunt Alba – 258, Sălaj – 244 și Olt – 91”, precizează ANCPI.

În perioada ianuarie – august 2019 situația este similară, județul Alba fiind al patrulea de la coadă, cu doar 2.302 tranzacții parafate. Singurele județe care au înregistrat mai puține contracte sunt Sălaj, Gorj și Olt. Este îngrijorător însă faptul că numărul tranzacțiilor aproape s-a înjumătățit față de anul 2018, în perioada similară a anului trecut fiind înregistrate 4.471 tranzacții.

Unul dintre motivele cifrelor mult sub media națională este poziționarea județului Alba lângă cel mai prosper județ, Cluj. În Cluj-Napoca se înregistrează media cea mai mare de prețuri din toată țara, orașul reușind să depășească chiar și capitala. Tot printre vecinii județului Alba se numără și județele Arad, Bihor, Sibiu, care se află într-o ascensiune continuă.

Cu toate acestea, cele mai multe ansambluri rezidențiale noi sunt construite în București și împrejurimi.

Ansambluri imobiliare noi în România 

Pe site-ul de imobiliare Korter.ro sunt listate peste 400 de ansambluri rezidențiale din țară. Fie că sunt finalizate sau urmează să fie date în folosință, acestea mai au încă de vânzare apartamente. Pe Korter puteți afla detalii despre apartamente, suprafața acestora, schițe, dar și prețurile/mp.

Un astfel de exemplu este Complex Gran Via Park, situat în sectorul 6 din București. Acesta a dat deja în folosință primele locuințe în 2016, însă lucrările de construcție continuă, urmtoarele locuințe urmând a fi inaugurate în 2020.

La finalul anului 2019 vor fi date în folosință încă trei blocuri din cadrul Complexului 21 Residence Politehnica din București. Aici mai sunt disponibile apartamente cu 2, 3 sau 4 camere, cu suprafețe cuprinse între 64 și 128 mp.

Aflat pe primul loc în topul prețurilor per metru pătrat, Cluj-Napoca dispune în prezent de peste 30 de ansambluri rezidențiale care încă au de vânzare locuințe. Unul dintre acestea este Complex Wings. Chiar dacă va fi inaugurat abia la finalul anului 2020, complexul a vândut deja toate apartamentele cu o cameră. În prezent mai sunt disponibile apartamente cu 2 și 3 camere, dar și penthouse-uri și duplexuri. Prețuri și detalii despre acestea puteți afla pe Korter.ro.

Anunțuri de vânzare centralizate pe un singur site 

Indiferent de localitatea în care doriți să achiziționați o locuință, Flatfy este partenerul de încredere care îți va ușura munca. Pe site-ul Flatfy.ro sunt centralizate toate anunțurile de vânzare/cumpărare din România. Fie că dorești să achiziționezi o casă, un apartament sau un teren, pe Flatfy vei găsi toate ofertele curente. Tot aici vei putea găsi și anunțurile cu oferte de chirie.

 

Despre Redacția ProAlba 30191 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*