De ce fuge Klaus Iohannis de o dezbatere cu Viorica Dăncilă. 10 întrebări la care nu are răspunsuri

O dezbatere directă, o confruntare de idei și programe, corectă și democratică, între Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă este dorită, în această perioadă, de către toți românii. În 2014, Klaus Iohannis ne spunea că o dezbatere între contracandidații din turul 2 al alegerilor prezidențiale este absolut necesară. Se pare că multe s-au întâmplat în acești 5 ani de mandat cu principiile și convingerile dumnealui dacă acum, la aceste alegeri, ne spune practic în față că românii nu mai merită o astfel de dezbatere.

Există, însă, cel puțin 10 subiecte, care generează întrebări la care Klaus Iohannis nu poate răspunde, iar astfel alege să fugă de o dezbatere directă:

  1. În campania electorală din 2014 Klaus Iohannis a promis că va renunța la imunitatea prezidențială. De ce i-a mințit pe români?
  2. Timp de 5 ani a plecat din „concediu în vacanță”. Cum și-a făcut datoria de președinte și care sunt primele sale trei realizări?
  3. În condițiile în care a călcat în picioare Constituția și a sfidat apoi deciziile Curții Constituționale, consideră că merită voturile românilor pentru un al doilea mandat, la care îi dă dreptul tocmai Legea pe care a încălcat-o?
  4. Iohannis a făcut promisiuni mari pentru țară, spre exemplu intrarea României în spațiul Schengen sau ridicarea vizelor pentru Statele Unite ale Americii, dar a reușit să se întoarcă de peste Ocean cu o șapcă și trei poze. E normal să ceară al doilea mandat fără să-și fi respectat angajamentele timp de 5 ani?
  5. Iohannis nu a reușit nici până în ziua de astăzi să explice situația caselor sale, mai ales în condițiile în care, din 6, au rămas 5. Singura sa explicație a fost că ”una a fost eliminată”. Dacă nu are Iohannis probleme cu casele, de ce a șasea a fost pierdută prin decizii ale instanțelor de judecată?
  6. Iohannis a trecut de la ”România lucrului bine făcut” la ”România normală”. În primele zile de la instalare, Guvernul lui a anunțat că vrea să renunțe la subvenții, că nu poate plăti salarii, că vrea să introducă noi taxe și că ar vrea ca bugetarii să muncească până la miezul nopții, asta dacă nu sunt concediați. Acesta este Guvernul normal pe care și-l dorește?
  7. Partidul Social Democrat a propus Pactul Național pentru Bunăstarea Românilor, un act care oferea oamenilor o minimă asigurare împotriva tăierilor de pensii și salarii, promovate în urmă cu câțiva ani de aliații lui. De ce a luat în derâdere și a privit cu aroganță acest Pact?
  8. Iohannis nu poate spune adevăratul motiv al refuzurilor repetate de a participa la o dezbatere cu Viorica Dăncilă. Este teama de o confruntare brutală cu eșecul său ca președinte sau de disprețul față de români? (Amintim în acest context că există peste 9 milioane de motive pentru a participa la o dezbatere, pentru că sunt peste 9 milioane de români care au votat în turul 1).
  9. Iohannis nu vorbește despre proiectul său pentru următorii 5 ani. Singurul său obiectiv va rămâne eliminarea unui partid politic votat de milioane de români?
  10. Dacă va face un bilanț al celor 5 ani de mandat, va fi suficientă o coală A 4. Domnule Iohannis, chiar nu vă îngrijorează absența dumneavoastră din costumul de președinte pe care-l purtați? Nu vreți ca românii să pună în balanță ceea ce ați făcut dumneavoastră cu ceea ce a realizat Viorica Dăncilă în aproape 2 ani de guvernare?

Birou de presă PSD ALBA

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – P.S.D.

– Executat de SC START MEDIA CENTER SRL

– CUI mandatar financiar coordonator 31190008

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21839 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*