De 1 Decembrie, Victor Negrescu a vorbit în plenul Parlamentului European despre importanța Municipiului Alba Iulia în istoria României și a Europei

negrescuEuroparlamentarul PSD Victor Negrescu a vorbit într-un discurs susținut în ședința plenară a Parlamentului European, despre importanța Municipiului Alba Iulia în istoria României și a Europei dar și despre pregătirea centenarului României.

”1 Decembrie este Ziua Națională a României și a tuturor românilor, marcând un moment de mare însemnătate istorică – 98 de ani de la Marea Unire înfăptuită la Alba Iulia, locul cel mai important sufletului meu și al românilor, localitatea de unde a renăscut România modernă. De aceea, îmi doresc ca, în 2018, când se va împlini centenarul României, Alba Iulia să beneficieze de un plus de recunoaștere din partea Statului român și să devină un reper pentru tot ce înseamnă viitorul României. Vă invit pe toți, parteneri europeni, să fiți alături de noi în susținerea acestui proiect de țară. La mulți ani România! La mulți ani Alba Iulia!”a declarat Victor Negrescu în Parlamentul european. 

Europarlamentarul român s-a recules cu această ocazie la mormintele celor opt soldați români din Primul Război Mondial, înhumați la Mons, în Belgia.

”1 Decembrie este momentul care omagiază sacrificiile făcute de sute de mii de români de-a lungul secolelor pentru realizarea unității naționale. Peste 300.000 de soldați români au murit în Primul Război Mondial pentru acest obiectiv. Dintre aceștia, peste 22.000 au murit și au fost înhumați peste hotarele țării. Pentru că această zi este a tuturor românilor, oriunde s-ar afla ei, am decis să depun coroane la mormintele celor 8 soldați români uciși în Primul Război Mondial, aici în Belgia, la Mons”a declarat europarlamentarul Victor Negrescu.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21859 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*