Daniel Zdrânc: La Alba Iulia, „dezvoltarea” din ultimii ani a fost caracterizată de haosul urbanistic

Fiecare cartier din Alba Iulia are particularitatea sa. Caracterul unic al fiecărui cartier este dat de identitatea istorică, culturală sau a evoluției urbanistice.

Până acum nu a existat nici măcar la nivel de idee un model de gestiune administrativă având ca element de bază cartierul.

„Dezvoltarea” din ultimii ani a fost caracterizată de haosul urbanistic, cu blocuri lângă case, străzi care nu respectă regimul de lățime sau lipsa asfaltului și a utilităților.

Cum ar fi ca dezvoltarea infrastructurii de străzi, locuințe, creșe, grădinițe, școli, parcuri s-ar face cu participarea asociațiilor de cartier? Cum ar fi ca nevoile de investiții în zonele rezidențiale noi nu ar mai fi ignorate de primarie ci dimpotrivă albaiulienii ar fi consultați și ascultați?

Daca cetățenii ar avea cu adevărat putere de decizie ne-am putea „trezi” cu cartiere care se transformă în zone pline de vitalitate și de dinamism care să asigure locuitorilor confort urban. Am putea avea mai multe spații verzi iar programele de reparații ale străzilor ar fi etapizate și corelate cu celelalte lucrări la rețelele subterane care să afecteze cât mai puțin traficul și cu respectarea graficului de lucrări.

Vi se pare o utopie? Sa renunți la interesele unor privilegiați și să pui pe primul loc ce își doresc cei mai mulți?

Eu cred că se poate!

Daniel Zdrânc, vicepreședinte PSD Alba

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 25368 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*