Daniel Zdrânc: Față de 1990, în Alba Iulia, s-a înjumătățit spațiul verde și continuăm să pierdem din parcuri, din copacii seculari, din micile zone verzi

Viena are 50% spații verzi și nu mai puțin de 70 mp de spațiu verde/locuitor și încă fac proiecte să le extindă. La noi este invers. Ne înconjurăm de betoane. În Alba Iulia copacii și verdeața au fost substituite de pavele!
Față de 1990 s-a înjumătățit spațiul verde și continuăm să pierdem din parcuri, din copacii seculari, din micile zone verzi, zi de zi!

Spațiile verzi aduc multe beneficii asupra calității vieții noastre, în general. Prezența spațiului verde este fundamentală din punct de vedere psihologic. Este binecunoscută importanța spațiilor verzi pentru îmbunătățirea calității aerului pe care îl respirăm, prin aportul de oxigen pe care plantele îl aduc.
Spațiile verzi previn eroziunea solului și îmbunătățesc absorbția apelor pluviale, conferind un bun drenaj al acestora.
Copacii împiedică supraîncălzirea zonelor în care există suprafețe întinse de beton, pavaje sau asfalt și au capacitatea de a absorbi substanțele poluante. S-a demonstrat că 20 de copaci maturi, pot compensa poluarea produsă de o mașină ce parcurge 100 de km într-o zi.

Am putea începe cu o reglementare locală prin care minim 30% din totalul suprafețelor parcelelor construibile să fie spațiu verde.

Voi ce părere aveți?

Pozele de mai jos cred că sunt relevante:
Prima este este din parcul din cetate care a pierdut 60% din verdeață iar a doua dintr-un parc vienez.

Daniel Zdrânc, vicepreședinte PSD Alba

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22003 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*