Daniel Zdrânc: Alba Iulia are nevoie de reformarea sistemului de achiziții publice, prin creșterea transparenței și reducerea risipei

Alba Iulia are nevoie de reformarea sistemului de achiziții publice, prin creșterea transparenței și reducerea risipei, iar acest lucru nu este o himeră, înseamnă de fapt întoarcerea la principii corecte de cheltuire a banului public!

Însă să vedem concret ce se poate face:

– Elaborarea studiilor de fezabilitate și documentație corecte, la valori normale, nepreferențiale și eliminarea favoritismelor sistemului clientelar – licitații trucate și orice alte forme de corupție.
– Comisiile de licitație să aibă în componență specialiști extra-institiționali din domeniul vizat și consultanți de la instituții de specialitate.
– Reducerea numărului de acte adiționale și aplicarea unor măsuri asiguratorii privind execuția judicioasă a prevederilor contractuale.
– Implementarea metodei open-budget( platformă online prietenoasă pentru analiza cheltuielilor și veniturilor din bugetul primăriei). BUGETUL va fi unul public, transparent, deschis astfel încât fiecare cetățean interesat să poată analiza destinația banului public cheltuit.
Viziunea asupra banului public trebuie să fie mereu într-o dezbatere şi analiză pentru că nimeni nu este atotştiutor, deși dacă ne uităm la cum sunt cheltuiți banii orașului cred ca toți ne punem mari semne de întrebare.

Daniel Zdrânc, vicepreședinte PSD Alba

Despre Redacția ProAlba 30149 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*