Daniel Constantin: „ALDE Alba este a treia putere pe eșicherul politic din județ. Target-ul pentru alegerile locale este de 12%.”

alde alba 01Sâmbătă, 12 martie 2016, Daniel Constantin, copreședinte ALDE, a fost prezent ,într-o conferință de presă desfășurată la Alba Iulia, alături de copreședinții ALDE Alba, recent numiții, Gheorghe Feneșer și Ioan Lazăr. În cadrul conferinței, Gheorghe Feneșer a prezentat, pe scurt, o evaluare a organizației județene a ALDE și obiectivele de atins în alegerile locale din acest an. Feneșer este de părere că partidul a cărui copreședinte este, reprezintă a treia forță politică, atât din județ, cât și la nivel național.

„Ne dorim un 12% la nivel de județ. Este un proiect foarte ambițios și este trasat de domnul copreședinte (n.r. Daniel Constantin). Sunt convins că, în momentul de față, cu organizația pe care o avem, putem să rezolvăm acest proiect. Este un scor îndrăzneț. Un scor la care nu ne-am gândit până acum, dar astăzi (n.r. 12 martie 2016) și zilele trecute, de când facem evaluări la nivel de județ, am putut să ne dăm seama că oameni buni, precum sunt cei din ALDE, e greu să găsești la alte partide. Suntem un partid cu oameni buni, fără traseiști politici și cu foarte mulți tineri.”, a spus copreședintele ALDE Alba, Gheorghe Feneșer.

Daniel Constantin, fost vicepremier și ministru al Agriculturii în Guvernul Ponta, spune că, în ceea ce privește alegerile, este o misiune destul de grea în județul Alba, dar își pune toată încrederea în cei doi copreședinți, respectiv Gheorghe Feneșer și Ioan Lazăr.

„Tot ce am văzut aici îmi dă o speranță că, nu să obținem a treia poziție cum a zis domnul Feneșer, ci să consolidam a treia poziție. Astăzi, cred că ALDE ocupă locul trei pe eșicherul politic românesc. Este o alternativă la PSD și PNL. Reprezintă valorile liberale autentice și cred că din acest punct de vedere nu surprinde pe nimeni că ocupăm astfel de treaptă (…) Am realizat fuziunea și am format proiectul politic numit precum formația europeană ALDE, pentru că avem ambiții mult mai mari. Nu putem să lăsăm clasa politică din România să fie polarizată în stânga și dreapta. O dreaptă care, sigur, este oarecum dusă la extrem. Ce se întâmplă la Alba se întâmplă în mai toată țara. PNL-ul, de fapt, nu mai există. PNL-ul actual este ocupat de PDL. PDL-ul înseamnă acei oameni care au tăiat pensiile și salariile în 2010, cei care au mărit TVA-ul, punând în acest fel presiunea crizei economice pe umerii cetățenilor.”, a transmis Daniel Constantin, copreședinte ALDE.

Potrivit unui acord pe care ALDE îl are cu PSD, acolo unde se vor înțelege organizațiile, se va semna un acord cu social democrații. În județul Alba, ALDE au decis să meargă singură în alegerile electorale. „Protocolul vine și exclude alianța cu PNL-ul, dintr-un motiv foarte simplu. Nu sunt oameni serioși, iar în PNL, astăzi, se regăsesc cei care au făcut cel mai mult rău românilor.”, a spus Constantin

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21483 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*