Daniel Breaz: Noua lege a pensiilor este o formă de respect față de cei care au contribuit la dezvoltarea României

La inițiativa organizației locale PSD Aiud, sâmbătă, 27 octombrie, domnul senator Daniel Breaz s-a întâlnit cu pensionari din localitate cu scopul informării acestora cu privire la prevederile noii și atât de așteptatei legi a pensiilor.

Agenda întâlnirii a urmărit clarificarea celor mai importante modificări aduse de către actuala guvernare legii pensiilor, o lege cu factor mare de impact asupra întregii societăți românești. Domnul senator Daniel Breaz a explicat pensionarilor prezenți că principalele modificări aduse legii privesc stagiul minim de cotizare, pensia minimă, pensia de urmaș, debirocratizarea sau inechitățile dintre bărbați și femei. Cu privire la perioadele necontributive au fost prezentate asimilările care privesc studiile universitare, stagiul militar, pensiile de invaliditate, concediul medical sau cel de maternitate. Dincolo de aspectele tehnice ale legii, agenda de lucru a urmărit și răspunsul punctual la problemele ridicate de către pensionarii aflați în sală.

În cadrul discuțiilor purtate, domnul senator Daniel Breaz a apreciat că: “Preocuparea noastră permanentă este realizarea unui climat de normalitate și echitate în ceea ce privește situația pensionarilor acestei țări. Punctul de pensie va ajunge la 1885 lei la nivelul anului 2021. Celor care se îndoiesc de validitatea acestor afirmații le reamintesc să urmărească indicatorii creșterii economice de când PSD se află la guvernare și prognozele economice avute în vedere de specialiști pentru următorii ani. Este important pentru viitorul acestei țări să învățăm să îi respectăm pe cei care au contribuit la dezvoltarea României. Eu înțeleg să îmi dedic activitatea politică valorizării principiilor care să redea demnitatea prea multor generații de sacrificiu”

Cabinetul Parlamentar

Senator Valer Daniel Breaz

Biroul de Presă

 

 

 

 

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21492 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*