Daniel Breaz: Am avut onoarea de a participa la prima sesiune de consultare din cadrul Platformei pentru cooperare profesională și responsabilitate socială din Germania

„Astăzi, la inițiativa Ambasadei României la Berlin, am avut onoarea de a participa, alături de o echipă de cadre didactice din cadrul Universității „1 Decembrie 1918”, la prima sesiune de consultare, în sistem videoconferință, din cadrul Platformei pentru cooperare profesională și responsabilitate socială din Germania, proiect ce are ca principal scop construirea de rețele profesionale de excelență în cadrul diasporei și susținerea proiectelor inițiate de mai mulți reprezentanți de marcă ai diasporei românești.

Platforma a luat naștere la inițiativa Ambasadei României la Berlin, în cadrul unui Consorțiu partenerial format din Consulatele Generale din Germania, membrii Inițiativei Diasporei academice și de excelență profesională, Mitropolia Germaniei, Europei Centrale și de Nord, cu Mitropolitul Dr. Serafim Joantă și Asociația de IT Citizen Next.

Prin intermediul platformei vom avea posibilitatea de a construi parteneriate consolidate și cooperări strategice, pe termen lung, cu prestigioase universități din Germania. Acest schimb de know-how, creativitate, reprezintă o oportunitate pentru arhitectura educațională din cadrul universității noastre, devenind astfel parte a unei rețele profesionale de excelență în regim bilateral (româno-germane) și multilateral – prin implicarea membrilor diasporei academice și din alte țări. Totodată, consider că platforma contribuie și la consolidarea triunghiului Universitate – student – angajator prin construirea și sprijinirea parteneriatelor puternice cu mediile de afaceri româno-germane”, a transmis Daniel Breaz, Rectorul Universității „1 Decembrie 1918 Alba Iulia”.

 

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 23694 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*