Daniel Breaz a fost reales rectorul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Se va afla în funcția instuției pentru următorii patru ani

daniel breazDaniel Breaz rămâne în fruntea Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia pentru un nou mandat, fiind ales luni, 29 februarie, cu 90,13% din numărul total al voturilor valabil exprimate.   

Actualul rector al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Daniel Breaz, și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea instituției, fiind și singurul înscris în competiție.

Potrivit procesului verbal al Biroului Electoral al UAB, Daniel Breaz a fost ales cu 137 de voturi, acesta fiind și numărul total al voturilor valabil exprimate. La urne s-au prezentat 152 de alegători, la acest scrutin având drept de vot 171 de persoane (158 de cadre didactice și de cercetare și 13 studenți).

Breaz a fost ales în 2012 rector al Universității din Alba Iulia, el fiind, și atunci, singurul candidat. Potrivit regulamentului postat pe site-ul instituției, rectorul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia se alege prin vot universal, direct și secret al tuturor cadrelor didactice și de cercetare titulare din cadrul universității și al reprezentanților studenților din senatul universitar și din consiliile facultăților. Durata mandatului de rector este de 4 ani. Rectorul numește prorectorii cu consultarea senatului universitar.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22061 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*