Dan Simedru face un apel pentru respectarea legii, drepturilor şi intereselor cetăţenilor judeţului Alba

Duminică, 29 iulie 2012, are loc Referendumul Naţional pentru demiterea Preşedintelui României. Instituţia Prefectului – judeţul Alba a luat toate măsurile necesare pentru ca procesul de votare din cele 437 de secţii amenajate pe teritoriul judeţului să se desfăşoare în condiţii optime, iar cetăţenii să-şi poată exercita dreptul de vot în intervalul orar 07:00-23:00.

Conform legii, referendumul naţional constituie forma şi mijlocul de consultare directă şi de exprimare a voinţei suverane a poporului român, de această dată cu privire la demiterea preşedintelui României. În acest sens, fac un apel către toţi primarii de municipii, oraşe şi comune din judeţul Alba, pentru respectarea legii , drepturilor şi intereselor comunităţilor de oameni pe care le conduc. Le reamintesc tuturor că au fost aleşi prin votul liber exprimat al cetăţenilor şi că, în calitatea lor de conducători ai autorităţilor publice locale, sunt în primul rând reprezentanţii celor care le-au acordat votul şi abia apoi oameni politici. În această calitate, cu toate responsabilităţile pe care le presupune şi pe care toţi aleşii şi le-au asumat, să nu uite că au obligaţia primordială de a aplica legea şi de a duce o politică favorabilă cetăţenilor, nu partidelor politice din care provin. Dacă nu vor să stimuleze participarea la referendumul de duminică, le recomand să nu o împiedice sub nicio formă, prin încălcarea legii şi a drepturilor democratice, constituţionale ale cetăţenilor judeţului Alba.

Totodată, sper ca primarii şi ceilalţi aleşi locali din judeţul Alba, indiferent de culoarea lor politică, să respecte şi alegătorii, care au capacitatea deplină de a decide singuri pentru „DA” sau „NU” demiterii preşedintelui României. Acei locuitori ai judeţului, cărora li s-a transmis să nu participe la scrutinul de duminică, trebuie să ştie că este dreptul lor, perfect constituţional, să hotărască prin vot dacă preşedintele României va fi sau nu demis. Nu în ultimul rând, îi invit pe cetăţenii judeţului Alba să îşi exprime opinia, în cadrul referendumului de duminică, prin intermediul buletinului de vot, votând „DA”, respectiv „NU”, după caz, în funcţie de opţiunea fiecăruia. Cu cât vor veni mai mulţi la secţiile de votare, cu atât ceea ce îşi doresc cetăţenii se va reflecta mai bine în rezultatul final al unui referendum perfect legal, prevăzut de Constituţia României.

Dan Simedru,

Prefectul judeţului Alba

topodанонимайзер вконтакте для приложений

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21093 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*