Dan Liviu Radovici, polițistul din Alba care a salvat un tânăr de la înec, a fost felicitat de colegii din IPJ și recompensat de Corpul Național al Polițiștilor

liviu dan radoviciAgentul de poliţie Radovici Liviu Dan, din cadrul Serviciului Transporturi Alba, ce a dat dovadă de curaj şi, fără să ezite, s-a aruncat în apele râului Mureş, salvând un adolescent, a fost felicitat de colegii din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba şi a fost recompensat de organizaţia profesională a poliţiştilor – Corpul Naţional al Poliţiştilor – Organizaţia Teritorială Alba.  

Detalii despre tragedia de la Vințu de Jos găsiți AICI

La sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a fost invitat agentul de Poliţie Radovici Liviu Dan din cadrul Serviciului Transporturi Alba, pentru a lua parte la o festivitate în cadrul căreia poliţiştii inspectoratului i-au transmis mesajul lor de apreciere pentru intervenţia sa, din data de 31 iulie a.c., când fiind în timpul liber, a salvat de la înec un adolescent ce fusese prins într-un vârtej, în râul Mureş, în dreptul localităţii Vinţu de Jos.

Tânărul poliţist a dat dovadă de tărie de caracter şi spirit de iniţiativă, pentru semenii săi şi face cinste uniformei ce a îmbrăcat-o de curând.

radovici dan liviu„În ciuda tinereţii dumneavoastră, sunteţi un exemplu pentru noi toţi şi am convingerea că veţi face, mai departe, onoare profesiei de poliţist. În numele poliţiştilor din judeţul Alba, vă felicit pentru curajul şi spiritul de sacrificiu de care aţi dat dovadă”, a spus domnul comisar şef Rus Mihai, adjunct al şefului inspectoratului, desemnat la comanda Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

În semn de recompensă şi încurajare, colonel ® Ilea Ilie, preşedintele Corpului Naţional al Poliţiştilor – Organizaţia Teritorială Alba, i-a înmânat agentului Radovici Liviu Dan, o sumă de bani din partea organizaţiei pe care o conduce.

„ Colegul nostru este un erou, cu atât mai mult cu cât fapta sa a fost făcută în timpul liber, ceea ce confirmă faptul că meseria de poliţist nu se desfășoară doar în timpul orelor de program, ci oricând” a spus domnia sa. 

Reamintim faptul că, în după amiaza zilei de 31 august, fiind în timpul liber, agentul de poliţie Radovici Liviu Dan se afla în localitatea Vinţu de Jos, pe malul râului Mureş, când a auzit strigătele de ajutor ale unor tineri ce se aflau la scăldat.

Fără să ezite, poliţistul s-a aruncat în apă şi a reuşit să-l salveze pe un minor de 16 ani, ce era la un pas să se înece. În prezent, tânărul este în afara oricărui pericol.

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22950 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*