Curs de formare la standarde norvegiene pentru cadrele IȘJ Alba

Activitățile proiectului ,,THE CHANGE AGENT”, contract nr. 2018-EY-PMIP-R1-0016 din cadrul Programului de Educație, Burse, Ucenicie și Antreprenoriatul Tinerilor, finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 au cuprins o activitate de mobilitate in Norvegia, Oslo, în perioada 3-7.12.2018 la care a participat o echipă formată din cinci inspectori școlari din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Alba. Valoarea grantului este de 24.400 euro.

Echipa Inspectoratului Școlar Județean Alba a participat pe parcursul săptămânii 3-7.12.2018, la cursul de formare de tip TOT (Trainer of Trainers) denumit “Teacher as a change agent.” Efectele scontate ale schimbării în ceea ce privește atitudinea față de școală sunt reducerea absenteismului, minimalizarea abandonului școlar dar și îmbunătățirea educației în spiritul valorilor democratice, incluziunii sociale și egalității de șanse.

Printre metodele moderne deprinse în cadrul cursului se numără învățarea prin experiență, identificarea de soluții pentru adaptarea metodelor la necesitatea educației într-o societate aflată în schimbare, aplicarea noilor politici educaționale, sustenabilitate în implementarea acestora precum și tehnici de atingere a obiectivelor propuse fără a inhiba creativitatea elevilor.

Doamna Inspector Școlar General, prof. Eugenia Marcela Dărămuș, a declarat următoarele:

„Profesorul este privit ca un veritabil agent de schimbare, iar printre obiectivele cursului se numără observarea dinamicii sistemelor, îmbunătățirea gândirii sistemice, dezvoltarea abilităților de design educațional, privind abilitatea de a dezvolta o nouă curriculă, adaptată pentru o educație interactivă și centrată pe necesitatea pregătirii elevilor pentru realitatea unui viitor în care rolul acestora ar trebui să fie unul asumat, responsabil și participativ”.

Rolul profesorului ca facilitator al învățării experențiale se bazează așadar pe implicare, reflecție și capacitatea de adaptare continuă la nevoile reale ale copiilor și ale celor în mijlocul cărora își desfășoară activitatea-părinți, colegi, societatea civilă. Experiența acumulată în cadrul acestui curs este de neegalat, fiind cu siguranță promotorul unui întreg proces de transformare de care vor beneficia cât mai mulți profesori și elevi din județul nostru iar rezultatele așteptate nu vor întârzia să apară.

Echipa de proiect

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22074 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*