Cum să îți amenajezi terasa pentru a avea un spațiu perfect de relaxare în sezonul cald

Primăvara a venit, iar vara se apropie cu repeziciune, astfel că timpul petrecut în aer liber va deveni o plăcere, mai ales în spații răcoroase și plăcute. Parcurile și pădurile vor deveni locurile preferate de petrecut timpul, însă atunci când îți dorești să te relaxezi, să bei un ceai sau să citești o carte bună, o terasă este mai mult decât perfectă.

Dacă te numeri printre norocoșii care au o casă cu propria terasă, nu îți mai rămâne decât să o amenajezi așa cum îți dorești pentru a crea locul de vis pentru petrecerea unui după-amieze de vară toridă.

Iată câteva idei pentru a avea o terasă așa cum îți dorești

 

  • Achiziționează mobilă de exterior.  Primul pas pentru ca terasa ta să devină locul perfect de petrecut timpul în aer liber este să îți achiziționezi mobila de exterior potrivită. Poți alege o masă micuță, pentru servit cafeaua sau una mai mare, la care să poți servi masa cu familia sau chiar să o folosești pe post de birou. De asemenea, scaunele de exterior pentru terasă de la Homelux.ro pot fi alegerea perfectă pentru ca terasa ta să se transforme în spațiul de relaxare pe care ți-l dorești. 
  1. Așază plante decorative. Dacă ești pasionat de grădinărit, îți poți înfrumuseța terasa cu câteva ghivece cu plante decorative, pe care le poți planta chiar tu. În plus, poți face un mix de arbuști cu flori, precum leandrul, care miroase senzațional și plante verzi (de exemplu ferigile), care dau un aspect luxuriant, de pădure tropicală, astfel că terasa ta va arăta senzațional, cu un efort minim din partea ta. 

Nu trebuie decât să faci o vizită într-un magazin de specialitate de unde să achiziționezi ghivece decorative, solul potrivit și plantele necesare. Folosește-ți imaginația și creează un mix verde deosebit, care să te facă să îți dorești să petreci mult timp în acel loc. 

 

  • Montează un hamac. Dacă ți-a rămas un loc liber după ce ai așezat mobila și plantele decorative, un hamac este tot ceea ce îți trebuie pentru ca terasa ta să devină locul perfect de relaxare în sezonul cald. Poți găsi tot felul de modele, de la cele din plasă, la cele din material textil colorat, ba chiar există și hamace care au cadrul stabil, astfel că nu mai ai nevoie de locuri speciale unde să le poți agăța. 

Trebuie doar să stabilești spațiul unde îl vei amplasa și să te hotărăști asupra modelului. Mai mult decât atât, pentru a evita vizitele la magazine în această perioadă în care este recomandat să evităm aglomerația, poți căuta și comanda un hamac chiar din confortul casei tale, ofertele online fiind extrem de bogate. 

 

  • Obiectele decorative fac diferența. Pentru ca totul să arate fabulos, așa cum vezi în revistele de design interior, ai nevoie de câteva obiecte decorative, care să întregească perfect terasa. O vază cu flori, poate și o mică fântână, tu decizi ce obiecte decorative îți dorești pe terasă.

Pentru ca terasa să devină locul tău preferat de petrecere a timpului este nevoie să te ghidezi, atunci când o amenajezi, după ceea ce îți place cu adevărat, astfel că îți vei crea spațiul perfect, unde vei bea ceaiuri și vei savura o înghețată alături de prieteni și familie. 

Sursa foto: Pexels.com

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 24677 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*