Cum să faci bani în plus? Iată câteva metode simple și rapide!

În ziua de astăzi există foarte multe tentații materiale și nu numai, motiv pentru care oamenii tind să lucreze din ce în ce mai mult, astfel încât să nu aibă lipsuri. Așadar, deseori, pe lângă serviciul clasic, cel de bază, unele persoane tind să își caute și surse alternative de venit, precum un al doilea job, oficial sau nu. Există destul de multe alternative, fiecare având plusuri și minusuri, dar și caracteristici aparte. În funcție de perioada în care vrei să faci rost de bani și de suma de care ai nevoie, există mai multe variante disponibile.

Iată câteva idei pe care să le iei în considerare dacă vrei să ai parte de câțiva bani în plus periodic. Ține cont că toate poartă cu sine responsabilități și este bine să ți le asumi, înainte să începi treaba.

Uber

Unele întrebări de tipul “cum să faci bani” au ca răspuns pentru șoferi, serviciul de Uber. Acesta reprezintă o modalitate teoretic simplă care să te ajute să obții un venit în plus. Cu toate acestea, el nu este atât de ușor, mai ales dacă vrei să îți faci treaba bine, ceea ce este ideal, mai ales pentru a avea o reputație din ce în ce mai bună.

Fiind vorba de un serviciu, ar trebui ca de fiecare dată să fii amabil, răbdător și să ai un zâmbet pe buze, astfel încât clienții tăi să fie încântați și să te recomande prin note și recenzii. De asemenea, pe lângă aptitudinile de ordin social, este imperios să fii un șofer bun, calm și perspicace, pentru a avea cât mai multe curse fără probleme.

Dacă vrei să ai profit chiar și în zilele “mohorâte financiar”, atunci poți să te înregistrezi la mai multe firme pentru transportul persoanelor, astfel încât să migrezi de la una la alta, în funcție de fluxul de comenzi. Asigură-te înainte să faci asta, că toate contractele pe care le ai NU sunt exclusiviste.

Babysitting

Dacă iubești copiii și ai cât de cât experiență cu ei, atunci rolul de dădacă s-ar putea să ți se potrivească la fix. La acest job este nevoie să fii o persoană foarte atentă la absolut tot, de la detalii și până la imaginea de ansamblu. De asemenea, este bine să ai câteva cunoștințe medicale, astfel încât dacă apare o situație neplăcută minoră să o poți remedia, până când ajungi la un cadru medical atestat.

În funcție de capacitățile și aptitudinile tale, negociază contractul astfel încât să fie avantajos pentru ambele părți. Ține cont de program și de îndatoriri, înainte să creezi un preț special sau să accepți o anumită ofertă salarială.

Vinde-ți lucrurile vechi și nefolositoare

O modalitate destul de rapidă și ușoară prin care să faci bani este să îți organizezi lucrurile din casă, să vezi ce nu mai folosești și ar putea să fie vândut. Poate că nu îți vine să te despărți de o mare parte dintre ele, însă, este important să ai loc liber în căminul tău, astfel încât psihic să nu resimți un stres provocat de spațiul restrâns din jur, mai ales în timpul somnului.

Unele persoane au adoptat stilul decorativ minimalist și, chiar dacă nu l-au implementat “ca la carte”, unele caracteristici le-au ajutat să aibă o locuință mai primitoare, mai aerisită și relaxantă. De cele mai multe ori avem tendința să îngrămădim orice lucru, mic sau mare, în ideea că “poate va fi de folos” sau că ne aduce aminte de un moment anume, de o persoană, sau că este un cadou. Cu toate acestea, periodic este bine să facem un inventar și să vedem ce folosim și ce nu.

Există un principiu conform căruia la sfârșitul fiecărui an este bine să faci curățenie în absolut toată casa și să vezi ce nu ai folosit în ultimul an, în ultimii doi ani. Perioada o setezi tu, însă ea trebuie să fie păstrată indiferent că este vorba de haine sau obiecte de decor.

Închiriază-ți apartamentul

În cazul în care dorești să faci bani pe o perioadă mai lungă și ai spațiu suficient în casă, poți să îți listezi locuința pe AirBnB sau ia-ți o colegă/un coleg de apartament. Este foarte important să ai în vedere trecutul și prezentul persoanelor care îți vor trece pragul, în mod special dacă vrei să rămâi în locuință și să închiriezi doar o cameră sau două.

Ține interviuri cu fiecare aplicant și fă o listă de întrebări din timp, pentru a nu uita nicio curiozitate pe care o ai, niciun amănunt important. Trebuie să știi din ce sau de unde are un venit constant, dacă poate să îți achite suma cerută lunar, cam ce personalitate are, ce hobby-uri, cum ar proceda în anumite situații și nu numai, însă, cel mai important, interesează-te dacă are cazier (poți face asta fără să întrebi persoana direct, pentru a evita o situație neplăcută).

Deși este vital să știi cât mai multe despre persoana care va sta în casa ta, fie că stai și tu acolo, fie că închiriezi complet locul, încearcă să menții niște limite și să nu intri prea mult în viața persoanei respective pentru că poate ea nu va mai dori să devină chiriașul tău. Unele aspecte sunt pur personale și trebuie respectate.

Extra idei ușoare pentru extra bani, într-un timp scurt

Dacă ai pasiunile potrivite sau oportunitățile necesare, lista de posibile surse financiare devine mai lungă:

 • Freelancer (Fiverr, Guru, UpWork, etc.)
  • Content writer
  • Graphic designer
  • Photo / Video editor
 • Merch cu produse / decorațiuni hand-made (Etsy, Amazon, grupuri de social media)
 • Îngrijitor pentru animale de companie
 • Tutore pentru meditații la diverse materii
 • Food delivery
 • Însoțește sau ajută vârstnicii, înscrie-te în programe de întrajutorare
 • Fă publicitate cu mașina personală anumitor companii, folosind autocolante pe automobilul tău
 • Fă un canal de YouTube sau un blog pe o anumită nișă (artă culinară, auto, artă vizuală, literatură, antrenamente personale, grădinărit, proiecte DIY, gaming, etc.)
 • Creează cursuri pe o anumită nișă și fă-le publice sub formă de carte/manual/webinar

Dacă ești o persoană creativă și deschisă la noi idei, cu siguranță vei găsi cel puțin o modalitate prin care să faci rost de bani, chiar dacă în viitorul apropiat sau îndepărtat. Pentru a avea rezultate impresionante este nevoie să investești timp și energie în proiectele tale, de aceea este foarte important să îți placă ceea ce faci. Și, poate într-o zi, cine știe, vei avea o afacere, iar hobby-ul / part-time-ul de acum va fi primul pas către o carieră de succes.

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 24677 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*