Cum să alegi căruciorul pentru copii ideal

Ca părinți, știm cu toții că alegerea căruciorului pentru bebe poate fi o sarcină copleșitoare,  cu atât de multe stiluri și de branduri disponibile. În momentul în care devii părinte pentru prima dată, este și mai dificil să știi de ce anume ai cu adevărat nevoie de la un cărucior. O simplă plimbare sau o fudă până la magazin nu va mai fi la fel. Odată ce copilul sosește, ajungi într-o lume cu totul nouă, cu situații noi pe care trebuie să le iei în considerare, cum ar trebui să abordezi scările, terenurile accidentate în așa fel încât atât tu, cât și bebe, să vă bucurați de confort.

Pentru a demistifica lumea cărucioarelor, am creat o listă cu sfaturi care să te ajute să alegi căruciorul pentru bebe în funcție de stilul tău de viață. Aceste sfaturi vin în mare parte din experiența de părinte, deci sunt oarecum niște deducții obținute în urma experiențelor personale. Trebuie să menționez totuși că odată ce începi să folosești un cărucior pentru bebe, vei realiza cât de de important este acest obiect în buna desfășurare a activităților tale de zi cu zi.

Manevrabilitatea

Simt că oricât de mult aș aduce acest aspect în discuție, niciodată nu e suficient. Mă refer la cât de important este ca noua achiziție în care să îl plimbi pe bebe să fie manevrabilă. Manevrabilitatea este un element esențial în experiența pe care o vei avea când vei utiliza un cărucior. Atunci când le testezi în magazin, verifică și cât de ușor este de manevrat cu o singură mână (pare un moft, dar vei vedea pe măsură ce îl vei folosi!). Unele cărucioare oferă modalități prin care să te ajute să treci mai ușor peste borduri, fără a fi nevoie să aplici o presiune mare pe mânere pentru a aduce roțile din față în sus.

Longevitate

Când ești însărcinată cu primul copil, este destul de dificil să te gândești la ce va fi după, dar dacă intenționezi să ai mai mulți copii, ai în vedere un cărucior care să poată face față și unui frățior sau unei surioare. Dacă planul este „pe termen scurt”, atunci trebuie să ai în vedere achiziționarea unui cărucior care să permită adăugarea ulterioară a unui loc. Dacă nu, doar ai grijă să te decizi asupra unuia în culori neutre, care să se potrivească indiferent dacă al doilea copil este fetiță sau băiețel.

Adaptabilitate

Pe măsură ce copilul crește, lucrurile de care ai nevoie atunci când ieși la plimbare (sau oriunde altundeva) se vor schimba. Există mai multe variante care îți vor permite să adaptezi căruciorul  la nevoile în continuă schimbare. Ai în vedere dacă este o prioritate pentru tine să poți utiliza căruciorul ca scaun auto și fă alegerea în consecință. Ai nevoie de un loc în care să pui scutece? Trebuie să analizezi toate situațiile posibile și să te gândești cum te pot ajuta dotările cărucioarelor pe care le găsești pentru a beneficia de mai mult confort.

Greutatea

Cărucioarele pentru copii au greutăți diferite, în funcție de ceea ce au fost proiectate să facă. De exemplu, un cărucior complet echipat, care se descurcă pe mai multe tipuri de teren sau poate transporta mai mult de un copil poate cântări chiar și 13kg, în timp ce un cărucior de călătorie poate avea nu mai mult de 6kg. Cu cât au mai puține funcționalități, cu atât vor fi mai ușoare. Va trebui să găsești un echilibru care să te mulțumească. Ia în considerare cât de mare este mașina ta, pentru că va trebui să ridici căruciorul pliat în portbagaj. Însă un cărucior bine conceput și complet echipat va fi soluția care va oferi manevrabilitate fără să fie excesiv de greu.

 

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22011 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*