Cugir: Hoțul pasionat de mașini a ajuns după gratii. Fura autoturisme, le conducea fără permis și le aducea la locul de unde le „preluase”

Poliţiştii din Cugir l-au reţinut pe un tânăr din oraş care, în noaptea de 17 spre 18 martie 2018, a furat un autoturism, l-a condus pe străzile din oraş după care l-a lăsat în locul din care îl furase. Tânărul este acelaşi care, în data de 6 februarie 2018, a fost reţinut de poliţişti după ce a furat, în scop de folosinţă, trei maşini.

La data de 20 martie 2018, poliţiştii din Cugir au fost sesizaţi de către un cetăţean din oraş, cu privire la faptul că în perioada 17-20 martie 2018, persoane necunoscute i-au sustras şi folosit autoturismul pe care-l lăsase parcat în spatele blocului în care locuieşte.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii l-au identificat pe un tânăr de 21 de ani, din Cugir, ca persoană bănuită de comiterea furtului. Se pare că, în noaptea de 17/18 martie a.c., folosind chei potrivite, acesta ar fi sustras autoturismul, s-ar fi deplasat până în Orăştie, fără să posede permis de conducere, iar în jurul orelor 04,30 l-a parcat în locul de unde-l luase.

Poliţiştii au întocmit, faţă de tânăr, dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt în scop de folosinţă şi conducere fără permis şi l-au reţinut,pentru o perioadă de 24 de ore.

Întrucât el este cercetat  sub măsura controlului judiciar şi pentru alte furturi în scop de folosinţă, urmează să fie informă instanţa de judecată cu privire la încălcarea măsurii preventive.

Informaţii de background:

La data de 06 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Cugir l-au identificat pe M.R., de 21 de ani, din Cugir, jud. Alba,  ca persoană bănuită de comiterea unui furt de autoturism, fapte semnalată în ziua de 04.02.2018.

Se are că, în  cursul nopţii din data de 03/04.02.2018, tânărul a intrat prin efracție într-un autoturism, l-a condus pe raza orașului Cugir şi în afara localităţii, iar ulterior, l-a abandonat în localitatea Vinerea, jud. Alba, fără a-i produce avarii şi fără a sustrage bunuri din acesta.

Faţă de M.R., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt în scop de folosinţă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere .

Tânărul a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, fiind depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Alba, urmând ca în cursul zilei de astăzi,  07.02.2018 să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia cu propunere legală, acesta fiind cercetat si în alte 2 dosare penale aflate în diferite stadii de soluţionare pentru săvârşirea unor infracţiuni similare.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 17989 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*