Cu drag și cu dor pentru Unirea Basarabiei cu Țara Mamă-România. Manifestare de suflet, la Alba Iulia

Cu drag și cu dor  pentru Unirea Basarabiei cu Țara Mamă – România, în această atmosferă s-a desfășurat cea de-a IX-a ediție a comemorării de către OSLB -a frumosului eveniment,care, anul acesta, a ajuns la cea de-a 101 “ aniversare”!

Astfel, liceenii și studenții basarabeni din Alba Iulia au început sărbătoarea încă de la ora 10:00, în incinta Bibliotecii Județene “Lucian Blaga”, unde a avut loc lansarea cărții “ Basarabia -pământ Românesc”, a concetațeanului  lor din R. Moldova, Vasile Șoimaru. După care, în aceeași locație au asistat la o expoziție extraordinară de icoane, organizată de Dna Zamfira Mihail.  Frumosul eveniment a continuat apoi și în Piața Cetății , de la ora 12, unde , în colaborare cu Fundația ”ALBA IULIA 1918, PENTRU UNITATEA ȘI INTEGRITATEA ROMÂNIEI”și Primăria Municipiului Alba Iulia, s-au derulat mai multe manifestații artistice comemorative. Evenimentul a fost deschis cu intonarea imnului României și a R.  Moldova, după care a urmat discursuri și prelegeri tematice, cântece patriotice, o scenetă inspirată din istorie, ce a reprezentat Actul Unirii, iar finalul evenimentului a fost încununat cu tradiționala Horă a Unirii!

După care, împreună cu toți participanții la eveniment a fost depusă o coroană de flori la bustul lui Pantelimon Halippa. Ne-am bucurat mult de aceste momente de suflet, motivându-ne defapt, să comemorăm acest  special eveniment în fiecare zi!

“Trăiască unirea Basarabiei cu România deapurarea și totdeauna!”

La mulți ani României Unite!

La mulți ani românilor de pretutindeni!

Roșca Veronica,

Membru OSLB.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 20009 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*