CSU Alba Iulia a învins pe ICIM Arad cu scorul de 77-72

csu vs piestanske cajky 18Echipa universitară a trecut în manșa tur din sferturile competiției de ICIM Arad, scor 77-72 (20-14, 25-21, 11-16, 21-21) și păstrează șanse reale de calificare în semifinale. CSU Alba Iulia a reușit astfel să depășească pentru prima dată în istoria clubului pe teren propriu campioana en-titre, chiar dacă a plecat în meci cu unele probleme de lot, noua jucătoare Marina Mandic neprimind în timp ”cartea verde” care să îi dea drept de joc, iar americancele Tiffany Brown și Breanna Salley neajungând încă în România din cauza nenumăratelor zboruri anulate în Statele Unite ale Americii cauzate de ninsoare. Cu toate acestea sportivele introduse în teren de Miroslav Popov au jucat cu o dăruire ieșită din comun și au demonstrat că vor să lupte cu toate forțele pentru accederea mai departe în Cupa României. Meciul a debutat foarte bine pentru gazde, care au trecut rapid la cârma jocului și în avantaj pe tabelă, astfel încât după primul sfert scorul arăta 20-14 pentru universitare. Foarte bun a fost și cel de-al doilea sfert, când baschetbalistele antrenate de Popov nu au pierdut din turație și au intrat la pauza mare cu un avantaj de 10 puncte, 45-35. După pauza mare, arădencele au intrat mai motivate în teren și au profitat de oboseala gazdelor, reușind să se apropie la 5 puncte înaintea ultimei pătrimi. Din acest moment, cele două echipe au mers cap la cap până la final, iar CSU a reușit o victorie care va rămâne în istorie, însă care va trebui dublată în manșa retur de la Arad cu o calificare mai departe în competiție. Partida retur de la Arad va avea loc sâmbătă, 11 ianuarie 2014, cu începere de la ora 21:00.

Statistică CSU Alba Iulia: Chastity Reed – 21 de puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă, Sasa Cadjo – 17 puncte, 8 recuperări și o pasă decisivă, Annemarie Părău – 14 puncte, 2 recuperări și 6 pase decisive, Khadijah Whittington – 10 puncte, 8 recuperări și 4 pase decisive, Larisa Toma – 8 puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive, Alexandra Uiuiu – 7 puncte, o recuperare și o pasă decisivă și Ildiko Nagy – o pasă decisivă.

Declarație Miroslav Popov: Îmi place întotdeauna să câștig în ziua de Crăciun, pentru că astăzi este Crăciunul în țara mea, deci sunt foarte fericit. A fost un meci strâns, cu două echipe puternice, dintre care una trebuie să fie eliminată din competiție. Este prima noastră victorie din sezon împotriva Aradului și este cu atât mai importantă dată fiind situația în care ne-am aflat cu probleme de lot. Am jucat astăzi practic cu 7 jucătoare, care însă au luptat tot meciul, au fost motivate și le sunt recunoscător pentru aceste lucruri. Fetele au demonstrat că luptă pentru acest club, uneori ai jucătoare cărora nu le pasă de echipă, dar sportivele mele au arătat astăzi că își doresc performanța la acest club și au reușit astăzi o victorie mare. Cred că avem șanse de 60% de calificare mai departe, chiar dacă ne va aștepta un joc extrem de dificil în retur, la Arad.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 20618 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*