Cristian Sergiu Dicu, instructor de fitness și antrenor personal la Alba Iulia: “De fiecare dată când am început ceva nou, mereu am făcut-o din pasiune”

Se numește Cristian Sergiu Dicu, are 27 de ani, este din Alba Iulia, iar meseria sa  de bază este cea de instructor de fitness și antrenor personal. A dorit să ne împărtășească o mică poveste, despre cum a ajuns să devină antrenor personal, ce l-a determinat să continue și să nu renunțe, niciodată, la activitatea sportivă din viața de zi cu zi. 

“Am practicat diferite tipuri de sport (powerlifting, culturism, karate, judo, box, kickboxing) de mai bine de jumătate din vârsta mea actuală. De fiecare dată când am început ceva nou, mereu am făcut-o din pasiunea de a învăța mai multe tehnici, metode de antrenament, dar și planuri alimentare, acestea din urmă reprezentând o bază foarte importantă pentru dezvoltarea corporală într-un mod armonios și sănătos. Am studiat, am învățat, am pus în practică pentru a putea împărtăși toate cunoștințele mele cu prieteni sau apropiați, în scopul de a le oferi motivație spre urmarea unui sport. Am decis apoi să obțin calificările de instructor de fitness și antrenor personal pentru a intra în industria fitness-ului și de a trece la pasul următor, prin a îndruma în lumea sportului pe oricine are nevoie. Ca să pot face asta, am căutat să mă angajez în acest domeniu, însă nu am avut posibilitatea fiindcă locurile erau limitate pe postul de antrenor personal/instructor de fitness. Așadar, am decis să plec în Anglia, într-un orășel numit Grantham, unde am reușit să mă angajez la un centru de fitness. După o perioadă de activitate, lucrând cu oameni minunați și ambițioși, alături de un antrenor cu o vastă experiență, am învățat, pas cu pas, fiecare tehnică și strategie de lucru cu clienții. Acela a fost locul unde am evoluat și am dobândit cunoștințele pe care le am acum. După toate acestea, am decis să mă reîntorc în țară și să îmi încep activitatea pe cont propriu ca și antrenor personal. În cele din urmă, am reușit să mă angajez în Alba Iulia, la sala de fitness pe nume FitGym, locul actual și prezent unde îmi desfășor munca. Oamenii știu cât de sănătos este să faci mișcare și mulți cunosc deja foarte bine sentimentul de relaxare și de poftă de viață care apare după un antrenament fizic. Persoanele care se ocupă cu munca de birou în special, chiar simt adesea o nevoie acută să iasă din rutina zilnică și să își dezmorțească puțin oasele ridicând greutăți sau alergând pur și simplu. La această nevoie se adaugă de cele mai multe ori și dorința generală de arăta cât mai bine, dorință mai estompată poate pe timpul iernii, însă foarte prezentă vara. Antrenamentele cu un antrenor personal nu se compară cu niciun antrenament efectuat individual sau cu antrenamentele de grup. Împreună reușim să obținem rezultate extraordinare!!! Vizitați pagina mea de Instagram @dicucristiann, poate vă va reda motivația necesară să vă apucați de sport. Aveți grijă de corpul vostru!”, ne-a declarat Cristian Sergiu Dicu.

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22937 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*