Credite nebancare: cum alegi o companie nebancară de încredere

Mircea Trifu

Instituțiile financiare nebancare (IFN) au intrat pe piața de creditare din România la începutul anilor 1990. Ascensiunea acestora a început însă după anii 2000, atunci când tot mai multe companii internaționale au ales să intre și pe piața din România.

Piața de creditare din România are o varietate de oferte pentru clienții care doresc să obțină un împrumut nebancar. Instituțiile Financiare Nebancare funcționează sub autorizarea și supravegherea Băncii Naționale Române. În cazul în care nu sunteți de sigur de IFN la care doriți să apelați, puteți să o verificați în lista disponibilă pe site-ul BNR.

Oferte credit nebancar 

Pentru a fi sigur că beneficiezi de una dintre cele mai bune oferte pentru un credit nebancar, îți recomandăm să faci o analiză a acestora. Instituțiile financiare nebancare au site-uri proprii unde poți consulta valoarea dobânzilor și a comisioanelor. Mai mult, poți efectua simulări de credite, pentru a vedea care ar fi valoarea ratei pentru diferite sume și perioade.

Pentru a efectua această analiză mult mai rapid poți apela la site-ul de credite online Finaton.com/ro. Aici vei găsi comparații între cele mai importante instituții financiare nebancare din România, care te pot ajuta în luarea deciziei finale.

Una dintre cele mai populare oferte de credit nebancar este acordarea unui împrumut fără dobândă. Acest tip de credit este dedicat clienților care se află la primul contract cu instituția. Atenție însă, nu toate IFN au în portofoliu oferta credit fără dobândă.

Condiții aplicare credite nebancare

Instituțiile financiare nebancare oferă transparență în ceea ce privește condițiile de creditare. Înainte de a aplica pentru un împrumut nebancar este recomandat să studiați condițiile pe care trebuie să le întruniți. Unele IFN acordă credite doar persoanelor peste 18 ani, în timp ce altele au limita minimă de vârstă 20 sau 21 ani.

Pentru credit nebancar pot aplica doar persoanele care au cetățenie română. Acestea mai trebuie să poată face dovada unui venit lunar printr-un extras de cont, talon de pensie, adeverință de salariu sau printr-o interogare ANAF. Pe lângă condițiile de mai sus, aplicantul va mai trebui să furnizeze un număr de telefon valid, iar în unele cazuri și o adresă de mail.

Lista completă de condiții aplicare pentru un credit nebancar poate fi consultată la fiecare IFN în parte. Acestea oferă toate informațiile online, pe site-urile proprii. După ce dosarul de credit este complet, acesta va fi trimis spre analiză. Instituțiile financiare nebancare au o perioadă de analiză a dosarului foarte scurtă, în unele cazuri aceasta putând fi de ordinul zecilor de minute.

După ce dosarul de credit a fost aprobat, mai rămâne doar primirea banilor. Toate instituțiile financiare nebancare oferă varianta de trimitere a banilor direct în contul dvs. Bancar, în timp ce unele au și opțiunea de încasare a banilor din diferite puncte.

Mai mult, poți aplica pentru un credit IFN fără a te deplasa la sediul instituției. Toate actele pot fi trimise prin intermediul unui mail. La unele companii, clienții care nu se află la primul credit nebancar pot obține un nou împrumut chiar și printr-un singur telefon.

 

 

 

 

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22606 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*