Cotele de impozitare pe clădirile nerezidențiale aparținând persoanelor juridice au SCĂZUT la 1%. Reducerea a fost votată în consiliul local al municipiului Alba Iulia

consiliul local 01Marți, 22 martie 2016, în cadrul ședinței de Consiliu Local al municipiului Alba Iulia, s-a votat modificarea HCL Nr. 359/2015, privind aprobarea nivelurilor pentru valorile impozabile, impozitele și taxele locale, taxele speciale și amenzile aplicabile în 2016. În urma votului consilierilor, modificarea hotărârii a trecut. Asta înseamnă o scădere a cotei de impozit pe clădirile nerezidențiale sau a celor aflate în proprietatea persoanelor juridice, de la 1,3% cât a fost inițial, la 1%.

Pentru a clarifica lucrurile în legătură cu această scădere de doar trei procente, primarul Mircea Hava a declarat că este nevoie în primul rând să ne gândim la bugetul local. La oraș, spitale, școli, etc.

„La un moment dat adevărul a fost spus pe doar jumătate, lăsând esenţialul pe umerii administraţiilor publice. Creativitatea” politică a aruncat în derizoriu ceva ce trebuia să sprijine, în mod real, mediul de afaceri, o expresie de genul: scădem impozitele, dar creştem baza de impozitare. Am analizat toate aspectele ce ţin de responsabilitatea locală faţă de contribuabil. Din această scădere la 1% din acest moment ar trebui să câştige şi oraşul şi agenţii economici, pe existenţa cărora se bazează, atât de mult, bugetul oraşului”, a clarificat primarul Hava.

Vă reamintim faptul că în urmă cu puțin timp, câteva zeci de oameni de afacere din Alba Iulia semnaseră o petiție prin care își doreau o reducere la 0,7%, iar consilierii locali PSD au venit cu o propunere de reducere la 0,6%. La momentul respectiv a existat și un mic scandal plecat de la o eroare a doi consilieri, și care nu a putut trece neobservat (mai multe despre eroare, puteți citi aici).

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 23695 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*