Coșmarul locuitorilor de pe strada Ion Lăncrănjan din Alba Iulia, la final. Lucrările pe această arteră vor fi gata la final de octombrie

strada ion lancranjan 3În ultima perioadă, mai mulți locuitori de pe strada Ion Lăncrănjan din Alba Iulia s-au plâns de starea în care se află artera pe care locuiesc dar și că, pe timp de vară, praful ridicat în zonă de mașinile care trec le crează mari neplăceri. (detalii și poze AICI). Primăria Alba Iulia a venit, în data de 1 octombrie, cu precizări în acest caz. Comunicatul transmis de autoritățile locale și declarația primarului Hava, mai jos.

„În această perioadă sunt puse în practică soluțiile identificate pentru modernizarea străzii Ion Lancrănjan. Tronsonul de 400 de metri a reprezentat, până de curând o zonă relativ dificilă pentru locuitorii străzilor adiacente. Decizia de a interveni pe aceasta stradă într-o manieră decisivă survine atât în urma solicitarilor exprimate, constant, de către locuitorii din zonă, dar și după o analiză a costurilor generate de menținerea la un nivel funcțional a drumului, an de an. Practic, intervențiile de reparații de la momentul configurării străzii până în prezent, evidențiau un cost mediu de 27lei/mp pentru operațiuni limitate din punct de vedere al durabilității, respectiv profilări și pietriș care să-i mențină străzii starea de practicabilitate. Intervențiile se realizau succesiv, de aproximativ trei ori pe an, în funcție de condițiile meteo. Practic, apa nu se drena, provocând gropi și denivelări. Soluția de îmbrăcare a tramei stradale cu suprafață dalată presupune un cost mediu de 85 lei/mp, în funcție de lucrările necesare pentru aducerea la cotă a solului și alte tipuri de amenajari. Culoarul de travesare va avea o lățime de aproximativ 4,5 m-5 m, pe domeniul public (plus conturarea accesurilor la proprietăți și străzile adiacente). Chiar dacă suprațata dintre fronturile construite este de pana la 22 de metri, aceasta nu poate fi utilizată fiind, în cea mai mare parte, proprietate privată.”

strada ion lancranjan 2„În primul rând, obiceiul de a lua în calcul doleanțele locuitorilor ne-a ghidat spre această investiție. Apoi, desigur, și matematica costurilor este importantă, dar și metoda de a moderniza dinspre centru spre zonele de locuit nou create. Evident, e de prisos să tot apelezi la pietriș și să înalți drumul, așa că e de preferat, oricând, o soluție definitivă, când îți permite bugetul. Această condiționare ne împiedica să facem cu rapiditate ce ne dorim, dar mai e și problema din tabăra celor care au terenul străzilor în proprietate. Cu cât oamenii se mobilizează mai repede și donează terenul către noi, cu atât mai repede putem elabora proiectele tehnice și trece la executie.”, a precizat primarul Mircea Hava  

Termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor pe strada Ion Lăncrănjan este în cursul lunii octombrie. Tot potrivit reprezentanților primăriei, în prezent se lucrează și pe alte străzi din oraș, 9 Mai sau Timotei Cipariu fiind alte exemple. „Sperăm să putem ataca cat de curand și strada Izvorului sau cele din cartierul Meridian.” a mai  precizat Mircea Hava.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22937 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*