Cornel Comsa: La alegerile parlamentare, PP-DD Alba va strica blatul dintre PDL si PNL. Vineri ne prezentam lista COMPLETA de candidati

PP-DD Alba a organizat, marti, o conferinta de presa la care au luat parte Cornel Comsa, presedintele filialei judetene, Dorin Serdean, prim-vicepresedinte, Ion Marincas, vicepresedinte, Dorin Pocol, consilier local PP-DD in municipiul Alba Iulia si Horatiu Bibolar, secretar executiv al PP-DD Alba.

In deschiderea conferintei, Comsa a spus ca tine sa ii felicite pe toti cei care s-au implicat in organizarea manifestarilor de la Alba Iulia, dedicate celor 90 de ani care s-au scurs de la Incoronarea regelui Ferdinand si a reginei Maria. De altfel, Comsa a lucrat timp de 4 ani pentru Casa Regala a Romaniei in calitate de consilier al Principelui Radu.

Revenind la scena politica locala, si inarmat cu un marker negru, pentru ca “voi scrie ceva care nu e de bine”, Cornel Comsa le-a spus  ziaristilor, din fata unei planse, ca PDL si PNL sunt partidele care ARD (n.r. la propriu) organizatia PSD Alba. El este de parere ca democrat-liberalii si liberalii si-au “impartit” colegiile ca sa fie siguri ca vor avea fiecare dintre ei oameni in viitorul Parlament. “ Cei de la PNL si PDL au nesocotit vointa cetatenilor dar si faptul ca exista si PP-DD. Si-au dat unii altora “carne de tun”. In colegiile dorite de PNL, PD-L a venit cu candidati cu sanse mici si invers. Iar PSD-ul a ajuns sa nu mai existe”. Comsa a facut referire si la Ovidiu Jidveian, despre care s-a scris in ultima vreme ca ar putea devenit un outsider in lupta pentru o candidatura la alegerile din 9 decembrie. “Ovidiu Jidveian este un tanar politician pe care il respect, un om care ar putea insemna un inceput pentru PSD si este la un pas de a fi mazilit. (…) nu am discutat cu el punctual insa este o persoana care ne intereseaza si pe noi din punct de vedere politic’’

Cornel Comsa nu a ezitat sa aiba declaratii directe si la adresa lui Teodor Atanasiu despre care a spus ca “s-a pupat pe gura cu Dumitrel si ca USL nu exista in judetul Alba” in timp ce despre Ioan Dirzu a afirmat ca “nici nu stie ce il asteapta la alegeri in colegiul care cuprinde si Muntii Apuseni.“ Cat despre Calin Potor, care ar putea candida ca deputat in Colegiul Alba Iulia, daca Delegatia Permanenta Nationala a PNL va decide acest lucru, Comsa a afirmat ca “acesta va avea foarte multa lume impotriva lui daca va intra in alegeri”

Tot in timpul conferintei, Comsa a fost atentionat de un ziarist, in clipa in care a gresit numele unui actual deputat, (n.r Negrutiu in loc de Negrut. Presedintele PP-DD a replicat pe loc: “vedeti cat de mult ii cunoaste lumea? (…) m-am uitat pe cv-urile tuturor candidatilor si nu am vazut mai nimic in dreptul unora. Unii dintre ei nu au ce trece in cv desi au o viata in spate”.

Cel mai asteptat moment al conferintei a fost cel in care ziaristii au asteptat de la Cornel Comsa sa le spuna care sunt candidatii PP-DD la alegerile Parlamentare. Domnia sa a explicat ca pana la aceasta ora singurul candidat sigur este viceprimarul Dorin Serdean care va candida pentru un loc de deputat in Colegiul Alba Iulia. Presedintele PP-DD a precizat ca in filiala judeteana a existat o consultare interna si ca numele vehiculate au ajuns si pe masa conducerii centrale a PP-DD. “Un lucru e cert: ultimul cuvant in privinta candidatilor il am eu, in calitate de Presedinte al filialei judetene. Totusi, trebuie sa va spun ca intre candidatii nostri, pe langa cei care sunt membri PP-DD, este foarte posibil sa se regaseasca si persoane “externe” care ar putea veni pe listele noastre. Suntem in discutii cu cativa oameni, personalitati, din mediul medical si avocatesc, insa nu va pot da niciun nume acum. Oricum, pana vineri, veti afla lista completa a candidatilor nostri la alegerile parlamentare”, a afirmat Comsa. Intrebat daca si unde va candida, presedintele PP-DD Alba a declarat ca a fost propus de colegii sai pentru colegiile 4 si 5 de la Camera Deputatilor insa a venit si cu o ipoteza mai putin vehiculata pana acum: “Poate ma tenteaza sa ma “bat” cu Atanasiu intr-un colegiu de senator.”

Intrebat unde se afla PP-DD acum din punct de vedere al procentelor, Cornel Comsa a vorbit de un 15-17 %, atat la nivel national cat si in judetul nostru, dar si-a exprimat convingerea ca la parlamentare procentul va trece de 20%. In clipa de fata, PP-DD Alba are filiale in 74 din cele 78 de localitati ale judetului Alba. In urma alegerilor din 10 iunie, a obtinut 3 postiuri de viceprimar, unul chiar la Alba Iulia, si 83 de posture de consilieri dintre care 3 judeteni.

Conferinta PP-DD s-a incheiat tot cu Cornel Comsa la “butoane.” Cu ajutorul unei tablete, acesta a dat drumul melodiei “Ploaia care va veni”, interpretata de Florian Pittis si le-a zambit cu subanteles jurnalistilor prezenti.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21524 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*