Copiii Grădiniței cu P.P. Step by Step nr.12 Alba Iulia și-au creat mijloace de transport ”magice”, cu care să poată călători în voie, în această perioadă

CĂLĂTOR PRIN UNIVERS este titlul proiectului de cercetare pe care Grădinița cu P.P. Step By Step Nr 12 Alba Iulia, îl avea planificat spre derulare în săptămâna 4-8 mai 2020, cu focalizare pe mijloacele de transport de tot felul: terestre, acvatice și aeriene, o temă ce prezintă un interes deosebit din partea copiilor.

Deși călătoriile nu sunt posibile în această perioadă, în această săptămână copilașii noștri și-au amintit cu drag de momente frumoase din călătoriile anterioare, au călătorit cu gândul oriunde și-au dorit sau și-au făcut mici planuri pentru călătoriile viitoare. Sprijiniți de părinți, copiii au încercat să afle mai multe informaţii despre mijloace de transport vechi si noi, despre evoluția acestora și, mai ales, despre mijloacele de transport preferate și caracteristicile acestora. Ei au iniţiat jocuri de rol, și-au exersat deprinderi specifice activităților matematice (număratul mijloacelor de transport în limitele 1-5/1-10, raportarea număr- cantitate, asocierea cifrei corespunzatoare, etc…) şi au realizat lucrări plastice și practice legate de tema propusă (desene, picturi, colaje).

Pe baza sugestiilor și a materialelor diverse trimise de către educatoare (link-uri utile, povești, jocuri, cântece, etc…), în cadrul jocurilor si discuțiilor desfășurate acasă, au fost inserate subiecte precum: reguli și semne de circulatie, reguli de comportare în mijloacele de transport în comun, dar au fost inițiate si mici exerciții creative/imaginative de genul: Unde și cu ce mi-ar plăcea să călătoresc? / Amintiri dintr-o călătorie cu… și multe altele.

Numeroși copii și-au dovedit implicarea în promovarea unor comportamente rutiere corecte, arătând că pot fi ajutoare de încredere pentru polițiștii de circulație rutieră.

De asemenea, foarte mulți copii ne-au dovedit încă odată că sunt adevărați ecologiști, o mulțime de materiale reciclabile alegând să folosească pentru a-și confecționa minunățiile de mașinuțe, avioane sau alte mijloace de transport.

Susținuți de părinți, copiii au dat frâu liber imaginației și creativității și, astfel, ne-au surprins din nou cu lucrarile realizate în echipa de acasă.

Toate mijloacele de transport create de copii sunt ”magice”, iar aceștia ne-au transmis, prin iubiții lor părinți, că-și doresc o MAGIE, ca să călătorească împreună cu prietenii lor și să se poată întoarce pe tărâmul minunat al veseliei, al culorilor, al zâmbetelor și jocurilor…, la GRĂDINIȚA NOASTRĂ MINUNATĂ. Felicitări tuturor!

Managerul Grădiniței cu P. P. Step by Step nr.12, prof. Suciu Veronica, împreună cu întreg colectivul instituției, le-a comunicat copiilor, prin intermediul paginii de facebook https://www.facebook.com/gradinita12alba  un mesaj: „Dragi copii, grădinița vă așteaptă cu nerăbdare să umpleți din nou de zumzet și veselie curtea și sălile de grupă! Să ne revedem cu bine!”

Prof. înv.preșc. Ioana Delia Decean, Responsabil Imagine al GPP Step by Step Nr 12, Alba Iulia

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21547 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*