Copiii de la Centrul Educaţional „Sfântul Nicolae” din Alba Iulia aşteaptă cu bucurie vestea Învierii Domnului

oua-la-PastiCopiii de la Centrul Educaţional „Sfântul Nicolae” din Alba Iulia i-au vizitat în aceste zile pe bunicii beneficiari ai Serviciului socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice Alba Iulia. Cei 25 de copii de la centrul educaţional, însoţiţi de asistentul social şi îngrijitorul la domiciliu, le-au oferit pachete cu alimente cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paşti şi le-au urat să aibă parte de sănătate şi Sărbători fericite.

Tot în aceste zile, la centrul educaţional, copiii au participat la un atelier de vopsit şi încondeiat ouă în cadrul căruia au învăţat cum se vopsesc şi se încondeiază ouăle tradiţional. De asemenea, micii artişti au transformat ouăle vopsite în adevărate opere de artă pictând pe ele scene biblice sau motive pascale.

Centrul Educaţional „Sfântul Nicolae” din Alba Iulia funcţionează în cadrul proiectului „Reţea interregională de centre educaţionale” derulat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia şi cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Centrul educaţional are ca scop prevenirea abandonului şcolar şi familial pentru 25 de copii din municipiul Alba Iulia, care provin din familii defavorizate, dezorganizate sau monoparentale, precum şi din familii cu venituri reduse şi nivel educaţional scăzut.

Serviciul socio-medical de îngrijire la domiciliu Alba Iulia are în prezent 43 de beneficiari, persoane vârstnice sărace, aflate în stare de dependenţă fizică din cauza unor boli sau deficienţe. Acest serviciu socio-medical funcţionează în cadrul reţelei social-filantropice a Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei fiind coordonat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Vârstnicii ocrotiţi în cadrul acestui serviciu primesc la domiciliu hrană şi li se oferă asistenţă socială, servicii menajere şi gospodăreşti, servicii medicale, consiliere, comunicare, însoţire la medicul de familie şi altele în funcţie de nevoile persoanei vârstnice.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22045 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*