Conștiința filantropică a comunității este în creștere, în Alba. 241 de cărți au fost luate acasă de participanții la “Blind Date”

Muzeul Principia a găzduit de curând cea de-a treia ediție a evenimentului “Blind date cu 300 de cărți”, realizat de echipa liceenilor YouthBank din cadrul Fundației Comunitare în scopul promovării lecturii, a istoriei de sub emblematicul acoperiș în formă de carte al muzeului, dar și strângerii de fonduri pentru finanțarea proiectelor de antreprenoriat social ale tinerei generații.

Din cele 300 de volume donate înaintea acestui eveniment, 241 au ajuns la alți cititori, dornici de o întâlnire “pe nevăzute” cu noi lecturi și care au donat cu generozitate pentru susținerea proiectelor de implicare în comunitate ale adolescenților în cadrul singurului program local YouthBank din România ce funcționează neîntrerupt de 9 ani la turație maximă. “Este cea mai bună ediție din ultimii trei ani, atât din punct de vedere al participării, cât și al feedback-ului primit, ceea ce arată o conștiință filantropică în creștere a comunității” – Dorin Sava, director al Fundației Comunitare.

Evenimentul a fost realizat cu sprijinul municipalității albaiuliene, partener principal al fundației în cadrul programului YouthBank, cum sunt de altfel și Aloref, Ancău Company și Casa de Cultură a Studenților. Programul este finanțat și de Porterom, Pensiunea Select și Deko Team, având ca susținători Societatea de Transport Public, Tipo-Rex, Nicolae Boca Photography și Impact Design.

“La Blind Date am avut participanți de toate vârstele. Deosebit de atractiv a fost “colțul copiilor”, o zonă delimitată de cea a adulților și “străjuită” de baloane colorate, care conținea lecturi pentru cei mai mici cititori și unde cărțile erau decorate cu figurine amuzante. De altfel, volumele de aici s-au epuizat primele, iar spre încântarea copiilor toți au primit în dar baloane de la liceenii YouthBank”, a declarat Andreea Parastie, elevă în clasa a XII-a și voluntar al Fundației Comunitare.

“Un mare câștig a însemnat vizitarea Muzeului Principia de către localnici, care au modificat în ziua evenimentului statistica obișnuită a locului. Dacă, de regulă, cca. 90% din vizitatori sunt turiști, la Blind Date aceștia au reprezentat mai puțin de 10%, restul fiind locuitori ai Albei”, a spus Andrei Apolzan, clasa a X-a, voluntar al fundației în programul YouthBank.

Fundația Comunitară dă ocazia tinerilor din Alba să facă ceva bun cu timpul lor, să-și dezvolte abilități personale esențiale pentru viitorul lor, în timp ce schimbă în bine comunitatea în care trăiesc. În fiecare an este creat și administrat transparent Fondul YouthBank, destinat proiectelor implementate în comunitate de alți liceeni, targetul pentru 2018 fiind de 40.000 lei. Până în prezent, au fost acordate 64 de granturi , în valoare totală de peste 141.000 lei, finanțând astfel inițiativele în comunitate a peste 300 de adolescenți, în proiecte care au avut peste 24.000 de beneficiari.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 19085 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*