Constantin Inel părăsește Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia. Timp de aproape 10 ani a fost director adjunct al instituției

S-a aflat, într-un final, numele noului manager al Complexului Muzeal Arad. Funcția va fi ocupată de Constantin Ioan Inel, director adjunct al Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, anunță portalul de știri aradon, care publică un articol legat de acest subiect. Textul integral, mai jos.

A fost elucidat misterul care a planat asupra concursului de ocupare a postului de manager al Complexului Muzeal Arad, rămas liber după plecarea lui Hügel, care a demisionat pe 10 mai anul acesta. După ce câteva zile, Consiliul Județean Arad (în subordinea căruia se află muzeul) a refuzat să facă public numele unicului candidat la funcția de conducere, acesta a fost publicat. Este vorba despre Constantin Ioan Inel, director adjunct al Muzeului Național al Unirii, din Alba Iulia, funcție pe care a ocupat-o aproape un deceniu.

Cerințele, „ca o mănușă”

Conform anunțului de concurs publicat de Consiliul Județean Arad pentru proiectele de management destinate Complexului Muzeal Arad, candidații au fost nevoiți să aibă cel puțin cinci ani vechime în specialitatea studiilor solicitate și minimum cinci ani experiență în conducerea unei instituții de cultură. De asemenea, se cerea ca cei care vor să ocupe funcția de manager să aibă „studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în domeniul de fundamental: științe umaniste și arte, ramura de știință: istorie, domeniul de licență, specializarea: istorie – arheologie sau în domeniul de licență: studiul patrimoniului”. Condițiile i s-au potrivit lui Constantin Ioan Inel „ca o mănușă”, fiind, de altfel, singurul candidat pentru funcție.

Comisie necunoscută

Acesta a obținut nota 9.13 pentru proiectul de management, respectiv 9.20 la proba de interviu (susținerea proiectului de management), primind media (rezultatul final al concursului) 9.17, din partea comisiei de concurs. Comisie de concurs din care nu știm cine a făcut parte, pentru că informația nu a fost făcută publică de Consiliul Județean Arad.

Zeci de angajați

Complexul Muzeal Arad se află în subordinea Consiliului Județean, având la rândul său în subordine Muzeul Orașului Lipova și Colecția de Artă Veche Românească „Ștefan Crișan” Lipova, Muzeul Memorial „Ioan Slavici și Emil Monția” Șiria, Muzeul Viei și Vinului Ghioroc, Muzeul Memorial „Adam M. Guttenbrunn” Zăbrani și Casa Memorială și Colecția „Eugenia Hagiu și Eugen Popa” Săvârșin. În total, Muzeul arădean are 48 de angajați, cinci dintre aceștia ocupând funcții de conducere, instituția având în ultimii trei ani, în medie, venituri de 2,1 milioane de lei.

Constantin Inel a absolvit studiile universitare la Facultatea de Istorie și Arheologie din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” . De ani buni, acesta lucrează ca muzeograf în cadrul Muzeului Național al Unirii, din același oraș, ocupând timp de aproape un deceniu și funcția de director adjunct al instituției.

 

 

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 18625 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*