Consilierul judeţean Corneliu Mureşan: Concursul pentru manager al Spitalului Judeţean este deschis şi celor care nu au finalizat cursul de management sanitar

corneliu muresan 1Concursul pentru funcţia de manager al Spitalului Judeţean Alba este deschis şi candidaţilor care nu au absolvit cursul de management sanitar, însă pot face dovada că sunt înscrişi la cursuri de perfecţionare în management sau management sanitar agreate de Ministerul Sănătăţii.

În urma solicitării pe care am înaintat-o în şedinţa Consiliului Judeţean Alba din data de 23.12.2016, aparatul de specialitate al CJ Alba a analizat problemele pe care le-am ridicat privind organizarea concursului de manager al Spitalului Judeţean Alba şi a decis să elimine interdicţia prin care la concurs puteau să se înscrie doar persoanele care au absolvit cursuri de perfecţionare management sau management sanitar sau să fi absolvit un masterat sau doctorat în management sanitar economic sau administrativ. Acest criteriu impus în cadrul concursului organizat la nivelul Spitalului Judeţean Alba încalcă Ordinul Ministerului Sănătăţii (1113/2010, articolul 2), care reglementează concursurile de management, ordin aflat încă în vigoare, şi care prevede că la concurs se pot înscrie şi persoanele care fac dovada, pe baza adeverinţei eliberate de Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti. Astfel concursul pentru funcţia de manager al celei mai importante unităţi sanitare din judeţul Alba este deschis tuturor celor care au expertiză în domeniul sănătăţii, chiar dacă nu au finalizate cursurile de management sanitar.

Sperăm ca această reparaţie legală să creeze premizele unui concurs corect şi transparent pentru funcţia de manager al Spitalului Judeţean Alba, iar în competiţie să se înscrie cât mai multe persoane cu experienţă şi calităţi manageriale. Pe această cale fac apel la membrii comisiei de examinare şi la membrii Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean Alba să asigure transparenţa deplină şi corectitudinea concursului astfel încât noul manager al unităţii sanitare să fie ales pe criterii de competenţă şi profesionalism.

În calitate de consilier judeţean voi urmări cu real interes modul în care se va desfăşura concursul pentru alegerea managerului Spitalului Judeţean Alba deoarece acesta va influenţa calitatea serviciilor medicale pe care le vor primi în următorii ani cetăţenii judeţului. Un manager bun înseamnă servicii medicale bune şi de calitate astfel încât se impune organizarea unui concurs serios pe criterii şi principii corecte.

Corneliu Mureşan

Consilier judeţean PSD

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22949 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*