Consilierii locali PSD: “Solicităm primarului Mircea Hava să reducă prețul la apă pentru albaiulieni.”

În urma eliminării de către Guvernul României a obligației utilizatorilor serviciilor publice de apă și canalizare de a suporta colectarea, transportul, epurarea și evacuarea apelor pluviale, dar și a scăderii TVA la 9% pentru serviciile de canalizare, prețul la factura de apă trebuie să  scadă.

Solicităm primarului Mircea Hava și consilierilor PNL Alba Iulia să fie de acord cu scăderea facturii la apă pentru albaiulieni, pentru că operatorul Apa CTTA nu mai are niciun motiv, în prezent, să păstreze aceste prețuri uriașe și disproporționate în raport cu calitatea slabă a serviciilor pe care le oferă.

Trebuie reamintit că din cauza PNL-PDL a existat, în România, ”taxa pe apa de ploaie”, deci tot PNL-PDL trebuie să o scadă din factura albaiulienilor. Prin adoptarea OUG nr. 114/2018, prin care au fost abrogate alin. (23) și (24) ale art.31 din Legea nr. 241/2006 care fusese, la rândul ei, modificată  printr-o inițiativă a unor parlamentari PNL, Guvernul României a făcut dreptate cetățenilor împovărați de taxe peste taxe pentru un serviciu de bun-simț, care trebuie să fie accesibil tuturor.

Dacă Mircea Hava și consilierii PNL lasă la fel prețul la apă pentru cetățeni, sau chiar îl măresc, se fac direct răspunzători pentru sărăcirea albaiulienilor, chiar de jefuirea lor prin obligarea la plata unui  preț nemeritat pentru apă și canalizare.

Sigur, asta nu înseamnă că serviciile de apă și canalizare din Alba Iulia pot să-și scadă din calitate, asta dacă se mai poate scădea din dezastrul de care este guvernat acest serviciu. Așadar, facem un apel ca, în cazul scăderii facturii la apă și canalizare, apa să nu devină complet maro iar canalizarea să nu inunde chiar tot orașul.

Consilierii locali ai Partidului Social Democrat Alba Iulia

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 18625 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*