Consilierii locali din Alba Iulia au aprobat taxa de intrare în Muzeul Principia din Piața Cetății. 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru copiii care merg la școală

principiaMiercuri, 22 aprilie, în cadrul unei ședințe extraordinare, consilierii locali din Alba Iulia au aprobat proiectul de hotărâre privind „Stabilirea taxei pentru vizitarea monumentelor istorice”, ce vizează taxarea intrării în Muzeul Principia din Piața Cetății. Suma pe care o vor plătii vizitatorii este de 10 lei pentru adulți, respectiv 5 lei pentru copii. Copiii mai mici de 6 ani au gratuitate.

Printre amendamentele venite din partea consilierilor, care nu au fost însă aprobate, se numără intrarea gratuită pentru albaiulieni, taxă mai mică sau reduceri la grupuri mai mari de 20 de elevi care învață în Alba Iulia. Aceste amendamente au fost respinse la vot.

În proiectul de hotărâre se menţionează că „în curând vor fi deschise atât locuitorilor oraşului, cât şi turiştilor anumite zone din Fortificaţia Vauban (Principia şi altele)” şi având în vedere că „pentru restaurarea, amenajarea şi introducerea în circuitul turistic al acestora s-au cheltuit sume importante de bani, precum şi faptul că aceste monumente vor necesita pe toată durata de existenţă lucrări constante de întreţinere, conservare, restaurare și reparare”, este necesară stabilirea acestei taxe.

„Eu am făcut propunerea de reducere a prețului de la 5 la 3 lei/vizitator pentru grupurile de minim 20 elevi care învață la școli și licee din Alba Iulia. Bineînteles că n-a trecut de majoritatea PDL-PNL…” a ținut să precizeze consilierul Dorin Șerdean

Proiectul de punere în valoare a vestigiilor arheologice descoperite pe perioada executării lucrărilor în Cetatea Alba Carolina a fost contractat în iunie 2012 pe o perioadă de 8 luni și ar fi trebuit finalizat în luna februarie a anului 2014.

Amenajarea Principia a costat peste 16,5 milioane de lei, iar lucrările au fost executate de firma Grup Corint. Potrivit unor surse, muzeul va fi deschis publicului, cel mai probabil, de la 1 Mai.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 17476 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*