Conferinta regionala pe marginea Programului Regio in Regiunea centru

Mircea Trifu

Peste 60 de reprezentanti ai retelei regionale de multiplicatori de informatii pentru programul REGIO au participat miercuri, 21 martie 2012, la Conferinta Regionala privind implementarea masurilor de comunicare pentru Programul Operational Regional, organizata de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru la Hotel Parc din Alba Iulia. In cadrul intalnirii au fost diseminate informatii privind implementarea Programului Operational Regional in Regiunea Centru si au fost prezentate exemple de promovare a proiectelor finantate de REGIO.

ADR Centru a organizat acest eveniment pentru promovarea programului REGIO si a impactului fondurilor nerambursabile alocate Regiunii Centru, prin Programul Operational Regional. Discutiile comunicatorilor REGIO din regiune au urmarit sa sublinieze, dupa patru ani de implementare a acestui program in regiunea noastra, modul cum proiectele finantate din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala duc la imbunatatirea calitatii vietii locuitorilor. Prezentarile sustinute au subliniat stadiul implementarii Programului Operational Regional la nivelul Regiunii Centru, prin corelare cu masurile de informare si constientizare a cetatenilor cu privire la sprijinul financiar nerambursabil alocat dezvoltarii. Aceste aspecte au fost dezbatute in urma sustinerii a doua prezentari specifice ale ADR Centru. Un alt aspect discutat de participanti a fost reprezentat de oportunitatile de finantare si de modul cum sunt implementate proiectele gestionate de OI Turism la nivel national, pe o axa specifica a programului.

Deoarece in acest an marea majoritate a proiectelor aflate in implementare sunt axate pe investitii in infrastructura urbana, atentia celor prezenti a fost captata atat de prezentarile referitoare la proiectele destinate dezvoltarii Polului de crestere Brasov, cat si de proiectele aflate in implementare in municipiul Toplita, judetul Harghita. Si proiectele implementate de Consiliul Judetean Sibiu au suscitat un interes deosebit, avand in vedere ca sunt finantate prin axe diferite ale programului, dar viziunea de promovare si constientizare a publicului larg a fost gandita in mod unitar. Toate prezentarile beneficiarilor de fonduri nerambursabile s-au referit la aspecte concrete in ceea ce priveste promovarea proiectelor REGIO.

Un punct distinct in cadrul conferintei l-a constituit analiza rezultatelor activitatii de informare si publicitate pentru programul REGIO in anul 2011, precum si perspectivele derularii acestei activitati in anul curent. In acest context s-au stabilit si metodele optime de actiune in cadrul retelei de comunicatori REGIO in Regiunea Centru.

Am vazut, in cadrul acestei intalniri, ca, dupa mai mult de patru ani de implementare efectiva a Programului Operational Regional la nivelul Regiunii Centru, partenerii nostri si beneficiarii proiectelor REGIO dau dovada de creativitate si de interes tot mai mare in promovarea acestui brand. Prezentarea experientelor proprii in promovarea brandului REGIO a dus la sublinierea impactului pozitiv pe care il  au fondurile nerambursabile alocate prin acest program asupra dezvoltarii locale si regionale. Asa ca am discutat deschis despre cele mai bune metode de transmitere a rezultatelor concrete ale programului REGIO catre marele public. Rezultatele proiectelor contractate sunt deja vizibile in viata de zi cu zi si, de aceea, acum, pe langa creionarea noilor politici regionale de dezvoltare, acordam mare atentie implementarii eficiente a proiectelor REGIO, pentru sublinierea impactului pozitiv al fondurilor europene asupra nivelului de trai al cetatenilor”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

продвижениеанонимайзер вконтакте с музыкой

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22526 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*