Conferința internațională “Valorile europene în regiunile din România“

Care este viitorul regiunilor din Romania? Care sunt directiile UE in ceea ce priveste oportunitatile de finantare din fonduri europene pentru dezvoltare regionala in perioada 2021-2027? Ce pot face autoritatile publice locale pentru cresterea calitatii vietii locuitorilor lor?

Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile la care vom incerca sa generam raspunsuri in 28 septembrie, incepand cu ora 10:00, in cadrul conferintei internationale “Valorile europene in regiunile din Romania“, organizata de Asociatia Agentiilor pentru Dezvoltare Regionala din Romania – ROREG.

Conferinta deschide seria de evenimente dedicate schimbului de experienta si expertiza la nivelul autoritatilor publice din Romania, astfel incat orasele sa faca fata provocarilor si oportunitatilor intr-un mod strategic, sustenabil si in beneficiul cetatenilor.

Din partea Comisiei Europene va participa doamna Elisa FERREIRA, Comisar European pentru Coeziune si Reforme. Conferinta reuneste numerosi experti internationali ai Comisiei Europene, Bancii Mondiale si experti nationali din partea Agentiilor pentru Dezvoltare Regionala, Ministerului Investitiilor si Fondurilor Europene, Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei.

Programul conferintei cuprinde prezentari, dezbateri si 4 sesiuni tematice: Regiuni verzi, Instrumente de dezvoltare urbana, Regiuni inovatoare si Dezvoltarea capacitatii administrative la nivel regional.

Vorbind despre importanta Conferintei internationale “Valorile europene in regiunile din Romania” domnul Simion Cretu, director general ADR Centru, a declarat:

   ”Suntem in perioada in care realizam tranzitia de la sistemul de management al investitiilor alocate pentru dezvoltare intre 2014 si 2020, pregatindu-ne sa abordam procesul de dezvoltare regionala in calitate de Autoritati de Management, pentru Programul Operational Regional 2021-2027. Aceasta Conferinta internationala este foarte importanta acum, pentru ca ne defineste calea pe care o vom urma in viitorii ani, noi, la nivelul Regiunii Centru urmand sa gestionam un buget de peste 1,5 miliarde euro. In intreaga Regiune Centru rezukltatele muncii noastre se vad si cetatenii cunosc faptul ca suntem angajati decis pe calea constructiei europene. Noi, toate ADR-urile din tara, impreuna cu Consiliile de Dezvoltare Regionala, am asigurat interfata intre institutiile UE si toti partenerii locali: din randul administratiei locale, din mediul de afaceri, din societatea civila si mediul universitar. Rolul si misiunea noastra au constat in reconstruirea si consolidarea valorilor europene, alaturi de punerea in aplicare a politicilor regionale de dezvoltare. Drumul pe care l-am parcurs alaturi de Uniunea Europeana a fost cu siguranta drumul corect. Acest fapt este demonstrat in primul rand de evolutia economica si sociala a regiunilor care, fara sustinerea finantarilor din partea UE, nu ar fi avut posibilitatea sa recupereze decalajele de dezvoltare fata de alte regiuni din Europa, intr-un timp atat de scurt. Ne asteptam ca toti participantii la aceasta conferinta internationala sa se alature demersului constructiv de a pune noi baze procesului de dezvoltare in Romania.Nu in ultimul rand, subliniez ca ADR Centru va organiza si o suita de Conferinte judetene in prima parte a lunii octombrie, pornind de la necesitatea definitivarii POR 2021-2027 si tinand cont de concluziile evenimentului din 28 septembrie, pe care va invit sa-l urmariti cu atentie!”

Agenda completa a conferintei, care include si invitatii prezenti la eveniment, poate fi consultata AICI

Conferinta se adreseaza factorilor de decizie si personalului tehnic care gestioneaza si implementeaza proiecte finantate prin fonduri europene, din cadrul autoritatilor publice locale. Totodata, participarea este deschisa tuturor persoanelor interesate de tematicile discutate, care doresc sa asculte, sa gaseasca inspiratie si sa interactioneze cu expertii invitati.

Conferinta se va desfasura online, pe platforma MyConnector.  Participarea este gratuita, insa este necesara inscrierea AICI

Evenimentul se va desfasura in limbile romana si engleza si va beneficia de traducere, acolo unde este cazul.

Pentru informatii suplimentare, nu ezitati sa contactati Asociatia ROREG: telefon: 0356-829528, e-mail: office@roreg.eu.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 26798 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*