Concursul „Redescoperă Cetatea Alba Carolina. Istorie și Culoare” a ajuns la cea de a treia ediție. Data limită a trimiterii lucrărilor este 6 noiembrie

istorie si culoare 09Asociaţia „Sincretic-Art” în parteneriat cu Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba şi Clubul Lions Alba Iulia lansează cea de a treia ediție a Concursului Naţional de Pictură şi Arhitectură „Redescoperă Cetatea Alba Carolina. Istorie și Culoare”, un proiect cofinanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului. Competiția se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 7 si 35 de ani talentaţi în domeniul artelor plastice, arhitecturii şi designului vestimentar. Fiecare concurent va participa cu maxim o lucrare la fiecare secţiune, dimensiunea este la alegere.

Lucrările trimise la concurs vor avea pe verso specificate numele şi prenumele autorului, vârsta, adresa, numărul de telefon, titlul lucrării, adresa şcolii, localitatea și judeţul. Lucrările trimise la concurs nu se vor returna. Data limită a trimiterii lucrărilor este 6 noiembrie 2015 la adresa: Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, strada Morii, numărul 8, Alba- Iulia, cod 510087, judeţul Alba.

Concursul se va desfăşura pe şase secţiuni:

Secţiunea 1: pictură: Tema „Cetăţile din Transilvania, trecut sau prezent ”

Tinerii vor trebui să trimită lucrări de pictură inspirate de monumentele istorice din Cetatea Alba Carolina sau altă cetate din Transilvania la alegere.

Categoria I: 14-18 ani

Categoria II: 19-24 ani

Categoria III: 25-35 ani

Secţiunea 2 (specială): pictură tineri cu dizabilităţi cu vârsta cuprinsă între 7-25 ani: temă liberă

Secţiunea 3: Design de spaţiu urban: Tema „ Cetăţi din Transilvania”

Categoria 1: 14-18 ani

Categoria 2: 19-28 ani

Secţiunea 4: Design vestimentar: Tema “Vestimentaţia şi podoabele- o călătorie în trecut”

Categoria 1: 14-35 ani

Secţiunea5: Colaj: “Cetăţile din Transilvania, trecut sau prezent”

Categoria 1: 14-18 ani

Secţiunea 6: Evantai: “Cetăţi şi oameni din Transilvania, istoria în imagini”

Categoria 1: 12-18 ani

Tinerii vor realiza evantaie din hărtie sau alte materiale la alegere pictate sau colate pe tema aleasă. Decernarea premiilor va avea loc în data de 10 noiembrie 2015 în spaţiul de expoziţii din vecinătatea Porţii a III-a a Cetăţii Alba Iulia începând cu ora 18, cu această ocazie se vor acorda şi premiile însumând materiale pentru pictură, arhitectură şi design. Lucrările vor fi jurizate de specialişti în domeniul artelor plastice,  arhitecturii şi al designului vestimentar care vor acorda câte trei premii pentru fiecare categorie de vârstă inclusă în secţiunile menţionate.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21761 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*