Concluziile workshop-ului de asistare a afacerilor din Regiunea Centru

pakivAsociația Pakiv România a organizat în colaborare cu asociația AS 2001, în data de 8 mai, ultimul workshop de asistare a afacerilor înființate prin proiectul ”ALTERNATIVE PENTRU ŞOMAJ – promovarea şi dezvoltarea competenţelor şi activităţii antreprenoriale în rândul şomerilor” din Regiunea Centru. Evenimentul face parte dintr-o serie de 6 workshop-uri din perioada de prelungire a proiectului, respectiv câte 2 în fiecare regiune de implementare.

Workshop-ul de asistare a afacerilor a avut loc la Centrul Interregional de sprijin al inițiativelor antreprenoriale, din Alba Iulia, strada Emil Racoviță, nr. 76, începând cu orele 18:00. La eveniment au participat antreprenori din regiune care au înființat afaceri prin proiect precum experți implicați în această activitate din partea celor două asociații.

Scopul activității fost atins întrucât s-a concluzionat asupra activității de asistare a celor 22 de afaceri înființate în regiune prin proiectul ”ALTERNATIVE PENTRU ŞOMAJ – promovarea şi dezvoltarea competenţelor şi activităţii antreprenoriale în rândul şomerilor”. De asemenea, s-a discutat și s-a împărtășit din experiența acumulată de cinci dintre cei 22 de antreprenori din regiune care au participat în perioada 22 – 24 aprilie 2013 la o întâlnire de lucru în Grecia. Astfel, schimbul de know how în domeniul rețelelor profesionale și a micilor afaceri, în mare parte similare ca obiect de activitate cu cele înființate de antreprenorii români, va constitui un bun prilej pentru aceștia din urmă de a prelua și dezvolta în cadrul afacerilor proprii conceptele, strategiile și modalităţile de promovare a afacerilor vizitate în Grecia.

Experiența elenă în domeniul micilor afaceri s-a dovedit deosebit de interesantă – deși există multe diferențe între antreprenoriatul român și cel elen, antreprenorii români s-au arătat dispuși să stabilească noi contacte, să conlucreze și chiar să aplice în abordarea afacerilor unele din ideile și experiențele colegilor din Grecia.

Concluzia finală a workshop-ului a fost că astfel de proiecte de succes precum ”ALTERNATIVE PENTRU ŞOMAJ – promovarea şi dezvoltarea competenţelor şi activităţii antreprenoriale în rândul şomerilor” trebuie multiplicate pentru a da șansa cât mai multor șomeri sau persoane în căutarea unui loc de muncă de a deveni proprii lor șefi, care prin muncă, determinare și perseverență reușesc să-și schimbe viața, nu doar lor și familiilor lor ci și comunității din care fac parte.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22951 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*