Comunicat presă|USR-PLUS: LUNEA ALBĂ: Ziua în care luptăm pentru recâștigarea democrației și a respectului față de lege la Alba Iulia

Astăzi este o zi cu importanță majoră pentru democrația din Alba Iulia. Este ziua în care luptăm, alături de albaiulieni, pentru a readuce respectul și litera legii în activitatea Primăriei Alba Iulia. După cum știți viceprimarul cu atribuții de primar, Voicu Paul, și PNL au folosit ILEGAL bani publici pentru promovarea electorală, iar acest lucru a fost stabilit oficial de Biroul Electoral Alba Iulia. Au consumat zeci sau poate chiar sute de mii de euro (așteptăm să ne spună oficial cât au consumat) pentru afișe și meshuri publicitare cu care au împânzit orașul, deși legea interzice folosirea banilor publici în acest scop. Acum, în loc să scoată mâna din buzunarul albaiulienilor de unde luat acești bani și să își ceară scuze public, Voicu Paul și PNL au contestat decizia, iar totul se judecă, luni, 14 septembrie 2020, al Biroul Electoral Județean. Sunt disperați că, pentru prima dată, în ultimii 30 de ani, albaiulienii văd cum un grup de băieți deștepți au confiscat Alba Iulia și dispun, după bunul plac, de banii albaiulienilor, bani publici plătiți de fiecare dintre noi. Sunt bani care ar fi trebuit să ajungă în asfaltare de străzi sau în modernizarea școlilor în care învață copiii noștri, sunt bani plătiți de pensionarul care a muncit o viață sau de tânăra familie care locuiește într-un cartier nou al municipiului și ajunge acasă pe o stradă neasfaltată, plină de noroi sau de praf. Disperați că au fost prinși cu mâna băgată adânc în bugetul municipiului, liberalii și Voicu Paul au apelat chiar la firme de avocatură pentru a căuta vorbe meșteșugite prin care să conteste decizia inițială a BEC Alba Iulia. Din păcate sperăm să nu îi mai salveze nimeni și nimic și să plătească pentru faptele lor.

Astăzi este LUNEA ALBĂ, ziua în care albaiulienii încep să își recâștige orașul din mâna unei găști de interese care a amanetat și a sufocat fiecare cartier, fiecare stradă, fiecare bloc din Alba Iulia. E ziua în care luptăm pentru LEGE și ORDINE, pentru RESPECT față de cetățean și pentru OPRIREA RISIPEI banului public.

Gravitatea faptei lui Voicu Paul și a echipei PNL, care conduc vremelnic Primăria Alba Iulia, este cu atât mai mare cu cât, potrivit unui răspuns semnat chiar de viceprimarul cu atribuții de primar, banii care au fost folosiți pentru afișe și mesh-uri sunt din proiecte cu finanțare europeană. Bani publici europeni folosiți astfel pentru campania electorală!

Cerem public Primăriei Alba Iulia să prezinte lista tuturor cheltuielilor efectuate atât pentru panourile cu care a împânzita acum orașul și care sugerează votarea lui Voicu Paul prin folosirea mesajului de campanie al acestuia #creștemAlbaIulia, cât și pentru perioada de precampanie electorală. După exemplul actual, avem mari semne de întrebare dacă banii publici nu au fost folosiți și pentru precampania electorală.

AJUNGE! V-ați bătut joc prea mult de Alba Iulia! Ați folosit prea mult administrația publică pentru a risipi banii publici și pentru a acorda beneficii băieților deștepți!

Alături de albaiulieni cerem public autorităților competente să înceapă cercetările privind cheltuirea ILEGALĂ a banilor publici în campania electorală.

LUNEA ALBĂ este ziua în care luptăm pentru recâștigarea democrației și a respectului față de lege la Alba Iulia!

Biroul de presă al Alianței USR-PLUS Alba Iulia

 

Comandat de Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate (parte a Alianței USR PLUS)  

Executat de SC START MEDIA CENTER SRL – portal www.proalba.ro 

Cod mandatar financiar 21200391

PARTIDUL NAȚIONAL LIBERAL (PNL)

Comandat de Partidul Național Liberal

Despre Redacția ProAlba 30750 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*