Comunicat presă|Istoria și tradiția obligă!

La 27 septembrie, noi albaiulienii, suntem chemați la vot pentru a alege noul primar și noul consiliu local în municipiul nostru. Această nouă putere va administra municipiul Alba Iulia, capitală a Transilvaniei, oraș al Marii Uniri și oraș al încoronării regilor României. Oare câte orașe din România se pot mândri cu o atât de măreață zestre istorică, de care noi, albaiulienii, suntem atât de mândri?

Administrația Hava și a celor doi viceprimari, Paul Voicu și Gabriel Pleșa, fără istorie, vor juca în istoria Albei Iulia prin următoarele mari realizări reușite în 25 de ani de administrare a orașului:

1. 150 km de străzi fără infrastructură
  2. Nerezolvarea fluidizării circulației rutiere într-un oraș fără nici o parcare amenajată
  3. Nerealizarea unui program investițional menit să atragă investitori strategici în Alba Iulia
  4. Lipsa unor locuri de agrement și distrugerea celor existente – vezi ștrandul de la Schit, cele două Cinematografe distruse
  5. Proiectul aberant referitor la sumele mari solicitate pentru plata locului de parcare
  6. Proiectul aberrant în ceea ce privește păsările de curte și câinii vagabonzi
  7. Lipsa unor proiecte de parteneriat menite să ducă la dezvoltarea economică a orașului
  8. Nerealizarea studiilor de fezabilitate pentru extinderea rețelelor de electricitate și gaz
  9. Lipsa unui parc industrial pentru un oraș capitală de județ
  10. Vestita strategie integrată de dezvoltare în Alba Iulia rămasă doar o frumoasă promisiune a lui Hava și a echipei care l-a urmat la Bruxelles.

Ajung 25 de ani în care această administrație a adus Alba Iulia pe poziția de ”lanternă roșie” a orașelor capitală de județ din Transilvania în ceea ce privește politica economică și investițională practicată de Hava și de cei doi viceprimari amintiți mai sus. Sigur, în 25 de ani această administrație a devenit căpușată, atât din punct de vedere economic cât și politic de o politică tot mai agresivă, dornică de a acapara tot ce înseamnă noi oportunități, de a se îmbogăți. Așa se explică lipsa investitorilor strategici în Alba Iulia.

În aceste condiții în care actuala administrație nu este interesată să dezvolte orașul, ci doar să își rezolve propriile afaceri. În Alba Iulia este nevoie de o nouă politică menită să schimbe din temelii acea mentalitate păguboasă care păstorește administrația Alba Iulia de mai bine de 25 de ani. Acesta este Partidul Acțiunea Națională Alba, partid al albaiulienilor, înființat pentru a servi interesele celor care doresc ca Alba Iulia să recâștige prestigiul de altădată.

Acest partid numit Partidul Acțiunea Națională Alba nu este neapărat creația unui grup de inițiativă condus de Mircea Trifu, ci reprezintă voința albaiulienilor de a avea propriul lor partid local, în care cetățenii albaiulieni să poată să aleagă liber ceea ce este bine pentru ei și orașul lor. Partidul Acțiunea Națională Alba reprezintă noua alternativă pentru votul politic pe care albaiulienii îl vor da la 27 septembrie, o nouă provocare pentru a scoate Alba Iulia din monotonia administrativă atât de păguboasă pentru Alba Iulia și albaiulieni.

Albaiulieni! Responsabilitatea noastră este foarte mare! Avem puterea să schimbăm destinul nostru și al orașului nostru în data de 27 septembrie. Haideți să o facem împreună! Veniți lângă partidul pe care dumneavoastră l-ați creat! Veniți lângă Partidul Acțiunea Națională Alba. Partidul vostru și Mircea Trifu, candidatul de primar din partea Partidului Acțiunea Națională Alba, împreună cu o echipă de conducere a acestui partid, nu vă vor părăsi. Noi nu ne permitem să umilim albaiulienii părăsindu-i în mijlocul mandatului. Noi suntem albaiulieni și iubim Alba Iulia!

Vă rog ca la 27 septembrie să nu mai votați minciuna de genul ”Noi suntem dreapta istorică”. Vă spun cu toată sinceritatea, așa numita dreaptă istorică este stânga Iliesciană cosmetizată și mascată în dreapta istorică  în laboratoarele roșii specializate în dezinformarea și alegătorilor. Acest circ politic în Alba Iulia și județul Alba poate să devină istorie la 27 septembrie când albaiulienii pot să voteze propriul lor partid – Partidul Acțiunea Națională Alba și propriul lor primar – Mircea Trifu!

Iuliu Hada, vicepreședintele Partidului Acțiunea Națională Alba