Comunicat presă|Gheorghe Beleiu, candidatul PRO România la Primăria Alba Iulia: E nevoie de o nouă abordare privind activitățile sportive din municipiu!

În opinia mea, administrația locală nu trebuie să sprijine financiar echipe de sport (fotbal, baschet etc), ci acestea trebuie să fie susținute de către mediul privat.În schimb, autoritățile ar trebui să pună la dispoziție infrastructura și să susțină sportul de masă, destinat tuturor categoriilor de vârstă. Potrivit unor statistici, suntem singura țară din Uniunea Europeană în care există echipe sportive finanțate din bani publici iar acest lucru e o inechitate față de cei care locuiesc în acel oraș dar practică alte discipline din acest domeniu.

În viziunea mea, viitoarea administrație trebuie să ia, urgent, un set de măsuri, printre care amintesc:

-construirea unei săli de sport multifuncționale, cu acreditări internaționale, pentru a reuși atragerea organizării de competiții internationale, inclusiv de copii și juniori

-angajarea în primărie a unui specialist în sport, care să se ocupe de organizarea competițiilor sportive la nivel local și de promovarea sportului de masă

-organizarea de activități sportive pentru adulți si crearea unei infrastructuri pentru această categorie (maratoane de familie, bocce, floorball, badminton, tir cu arcul etc.)

-identificarea unui sport la care există talente și rezultate și asigurarea unei infrastructuri aferente, inclusiv a unor baze acoperite care pot găzdui atât antrenamente, cât și competiții.

-refacerea terenului de fotbal de la stadion, a pistei de atletism și a sălii de antrenament de sub tribune și crearea unui centru de copii și juniori, a unei mini-academii de fotbal, sau realizarea unui parteneriat cu o structură existentă.

-organizarea de activități sportive pentru persoanele cu nevoi speciale (cam 10% din populație, cu tot cu familii) și adaptarea bazelor sportive în acest sens.

-eficientizarea Bazinului Olimpic, printr-un management care să includă sporturi de apă (natație, polo) și adaptarea unei săli de antrenament specifică

-reorganizarea unor concursuri de tip Daciada, evident cu alt nume, mergând pe etape pe școală, oraș și județ.

-amenjarea unei zone de agrement, de tip parc de relaxare, cu tematică de sport, pretabilă pentru plimbări dar și pentru alte activități de recreere.

-scrierea de proiecte europene pentru dezvoltarea infrastrucuturii de sport și crearea unui management pe ttermen lung.

Nu e cazul să amintesc beneficiile investițiilor în sport, legate de performanță,  educatie, sănătate, disciplină ori reducerea incidenței unor afecțiuni de la vârste fragede. Sportul este vectorul de promovare al sănătății corporale și mentale și singurul în măsură să combata bolile civilizaței moderne. Lipsa lui duce, implicit, și la încărcarea nejustificată a sistemului de sănătate și a bugetului acestuia.

 

Comandat de PRO România, Filiala Alba

Executat de SC START MEDIA CENTER SRL-portal www.proalba.ro

CUI mandatar financiar județean: 21200010

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 25011 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*