Comunicat presă| Mircea Trifu(ANA): Să facem altul, mai trainic și mai frumos

În orașul în care nu s-a construit nici măcar un pod în ultimii 30 de ani, a ajuns să pară o fantasmagorie, un vis irealizabil, construcția unuia. Încă din 2007, expertiza tehnică realizată de SC Bomaco SRL, stabilește starea tehnică a podului de la Partoș ca fiind IV adică NESATISFĂCĂTOARE.

„Podul principal, respectiv cel pe arce, nu asigură elementele necesare pentru un drum național”. Cu aceste cuvinte începe înșiruirea deficiențelor din expertiza mai sus menționată. La capitolul degradări sunt enumerate: hidroizolația, betoanele din structura de rezistență, grinzile, armăturile corodate, parapeții și practic, toate elementele podului.

Executat în 1953, podul cu arce de la Partoș, nu a fost dimensionat în nici un caz să suporte excesele de traffic, dar mai ales ale supratonajului din zilele noastre. Este știut faptul că 90 la sută din transporturile de mare tonaj depășesc limitele maxime admise de lege. I.S.T.R.C-ul, adică instituția care ar trebui să vegheze respectarea legii în acest domeniu, a devenit o altă căpușă politică care face controale doar la comandă. Practic asistăm la distrugerea căilor de comunicații din toată România, în timp ce autoritățile sunt surde, oarbe și pasive.

Cu alte cuvinte va trebui, în regim de urgență, să reconstruim la Partoș un alt pod, mult mai trainic și mult mai frumos. Am constituit un grup de lucru, împreună cu mai mulți colegi de facultate, cu scopul de a realiza proiectul unui nou pod peste Mureș, la Partoș.

Mircea Trifu, candidatul Partidului Acțiunea Națională Alba la Primăria Alba Iulia

 

Comandat de Partidul Acțiunea Națională Alba,

Executat de SC SMART MEDIA CENTER SRL-portal www.proalba.ro

CUI mandatar financiar 21200094

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22949 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*