Comunicat presă| Alin Tudose(AUR): Rămâne de văzut cât s-a maturizat poporul votant și ce pune în balanță după 30 de ani de baroniadă și corupție

Am citit astazi un text , care adaptat la realitatile cotidiene , dupa umila mea parere este aici… Vorbim despre costul unei bucati de paine aruncata astazi populatiei. Faptul că partidele aflate la guvernare, în diferitele lor forme , din ultimele trei decenii, au ținut poporul într-un stadiu de sărăcie, analfabetism și infrastructură neatins de pe timpul comuniștilor este deja istorie și va intra, probabil, în manuale la școală. Faptul că aceleasi partide, astăzi sub alte conduceri, care au jurat reformă și aliniere la valorile europene, ne condamnă la subdezvoltare pentru următoarele decenii este o crimă.

După ce 30 de ani infrastructura rutieră, infrastructura feroviară, spitalele, școlile, conectarea la conductele de gaz și apă au fost fie înghețate, fie realizate de baroni cu țârâita, majoritatea partidelor , PNL , PSD, UDMR, ALDE, Pro România și diverși sateliți au votat la foc automat în ultimele săptămâni amanetarea țării prin creșterea pensiilor cu 40%, creșterea salariilor profesorilor, acordarea de stimulente cadrelor didactice și dublarea alocațiilor.

Nu ar fi nimic rau in asta , DACA AR AVEA CEA MAI MICA ACOPERIRE…
Dar ce înseamnă aceste creșteri, care dinamitează bugetele pentru următorii ani, dacă nu chiar decenii?
Reconfigurarea de la zero a veniturilor, cheltuielilor și investițiilor. Viitoarele guverne – indiferent cine va câștiga aceste alegeri – vor fi nevoite să aleagă între infrastructură, spitale, școli SAU achitarea salariilor și pensiilor. Toate acestea nu au sub nici o formă loc în buget.

1.Vor urma imprumuturi masive, la dobânzi tot mai mari, pentru a susține cheltuielile impuse de acestea. Cum finanțele României vor fi extrem de fragile, e de așteptat ca aceste costuri de creditare să crească.

2.Restructurarea masivă a aparatului bugetar. Indiferent de partidul care va ajunge să guverneze România după alegerile din decembrie , momentul adevărului este tot mai aproape, chiar dacă toți liderii politici fug de acest subiect. CA SA AI DE UNDE DA , TREBUIE SA IEI DE UNDEVA. Probabilitatea unor tăieri masive din tot ce înseamnă instituții de stat crește. Așa că, bugetari, nu vă bucurați sperând că veți ajunge să luați pensii mari prea curând. Este posibil ca înainte de pensionare, să treceți printr-o lungă perioadă de șomaj, mai ales dacă această criză sanitară va antrena o prelungire a crizei economice.

3.Creșterea inflației și scăderea leului. De obicei, supapele pentru încercarea de a reechilibra la nivel macro economia și finanțele se găsesc în creșterea inflației (poate chiar cu 5-7%/ an) ceea ce ar duce la topirea acestor creșteri în câțiva ani. Cu alte cuvinte, dragi pensionari, nu vă bucurați astăzi decât de aerul din baloanele aruncate în sus de baronii și liderii partidelor populiste, pentru că toți acești bani vor fi de-a dreptul măcinați de inflație. Cursul leu-euro ar putea ajunge mai curând decât anticipează și cei mai optimiști economiști la peste 5 lei. Scumpirea euro duce inevitabil la creșterea facturilor la utilități, creșterea ratelor la bănci, creșterea prețurilor la produsele din import și așa mai departe.

4.Creșterea taxelor și impozitelor. În fața unor grave probleme bugetare create de cheltuielile excesive votate de un parlament iresponsabil pe ultima sută de metri înainte de alegeri, viitoarele guverne vor fi nevoite să le spună cetățenilor, dar mai ales companiilor private, că a venit timpul ca statul să mai ia un strat de piele de pe ei. Vor crește impozitele locale, vor crește impozitele pe venit, profit și dividende, va crește și TVA-ul, pentru a face față promisiunilor populiste date astăzi cu ambele mâini de Partidul Social Democrat si celelalte partide aflate la guvernare. Așa cum s-a vehiculat și în timpul domniei lui Liviu Dragnea, un alt subiect poate fi readus pe tapet: naționalizarea fondurilor de pensii administrate privat, la care social-democrații se uită cu poftă de aproape 10 ani.

5.Sistarea pentru mulți ani de astăzi înainte a marilor lucrări de infrastructură care parca par să se tarasca cu greu sub guvernul Orban: autostrada Tg Mureș- Iași- Ungheni, autostrada București-Brașov, autostrada Pitești-Sibiu, autostrada București- Brașov, autostrada Moldovei, liniile de cale ferată și spitalele regionale. Procente însemnate din banii europeni înseamnă coparticipare și bani de la bugetul României pentru cofinanțări. În lipsa resurselor, România riscă să rateze atragerea unei bune părți din cele 80 de miliarde de euro promise de Comisia Europeană.

6.Un scenariu combinat al celor de mai sus este foarte probabil. Este de așteptat să asistăm la creșteri de taxe și impozite din toate categoriile, creșterea inflației, devalorizarea masivă a monedei naționale, împrumuturi mai scumpe, restructurări bugetare dureroase și tăierea bruscă a oricărui tip de investiție în autostrăzi și spitale.

Nimeni nu neagă faptul că pensiile mici trebuie să crească. Nimeni nu neagă faptul că elevii români trebuie să primească cât mai multe forme de ajutor pentru a ieși din sărăcie și a merge la școală.

Ceea ce au făcut însă liderii partidelor aflate la guvernare, este un act de iresponsabilitate criminală, condamnând, din nou, poporul la sărăcie, inflație, subdezvoltare – totul pentru un pumn de voturi .Dacă partidele aflate la guvernare , atat cele de la putere , cat si cele din opozitie , care au fortat asta , ar crede cu adevărat că toate aceste cheltuieli sunt finanțabile de la bugetul României, ar trebui să indice atât sursele, cât și strategia națională pentru următorii ani. Dar asta i-ar obliga să ajungă la momentul adevărului- adică acela în care să spună care sunt următorii pași: renunțarea totală la investiții, tăieri la sânge în rândul funcționarilor și creșterea masivă a taxelor și impozitelor. Rămâne de văzut cât de mult s-a maturizat poporul votant și ce pune acesta în balanță după 30 de ani de baroniadă și corupție: școală, spitale și șosele sau o aparentă bunăstare mâncată de inflație.

Oare „ASASINII VIITORULUI ” este prea mult spus ?

AVETI ALTERNATIVA !
NU RATATI MOMENTUL SA RESTARTAM ROMANIA !
VOTATI AUR !

Alin Tudose, candidatul AUR la Primăria Municipiului Alba Iulia