Comunicat din partea Biroului de comunicare si imagine al U.S.T.F.S.E.  ” Spiru Haret” Alba

Avand in vedere Raportul PISA 2018, afirmatiile si comentariile aparute in mass-media prin care corpul profesoral este, ca de obicei, suspectul de serviciu pentru rezultatele obtinute la acest test, condamnam atitudinea unor cetateni care lovesc cu orice ocazie in sistemul de invatamant, in cadrele didactice, in sindicatele reprezentative la nivel national din invatamant .

Consideram ca aceste teste internationale nu sunt conforme cu programa noastra scolara, nu sunt adaptate la sistemul nostru de invatamant. Asa cum este structurata programa acum, profesorii  au putin timp pentru aplicabilitatea practica a cunostintelor teoretice predate elevilor.

Mai mult, domnul Andreas Schleicher, directorul pe Educatie al O.C.D.E. si coordonatorul testelor PISA, a declarat ca “ instruirea centrata pe profesor tinde sa influenteze mai bine rezultatele elevilor, decat invatarea centrata pe elev”.

Dorim ca acesti cetateni ingrijorati, acesti experti in educatie sa ia in considerare  adevaratele motive ale acestor rezultate, cum sunt subfinantarea invatamantului, formarea initiala a cadrelor didactice, birocratizarea actului educational, politizarea invatamantului, sa nu mai arunce cu piatra in profesori si in sindicate, sa gaseasca adevaratii vinovati.

Uniunea Sindicala Teritoriala a Federatiei “Spiru Haret” Alba va apara intotdeauna drepturile si va promova interesele personalului din sistemul de invatamant si facem un nou apel pentru sustinerea financiara corespunzatoare a sistemului educational din Romania.

Biroul de comunicare si imagine al U.S.T.F.S.E.  ” Spiru Haret” Alba

Despre Redacția ProAlba 20247 Articles