Cod Galben de vreme severă în județul Alba. În Apuseni s-au semnalat probleme în alimentarea cu energie electrică

Administrația Națională de Meteorologie a transmis o avertizare Cod Galben de vreme severă, valabilă până în data de 15 ianuarie la ora 08.00.   Sunt așteptate precipitații moderate cantitativ: mixte în zonele joase de relief din vest, predominant ninsori în Maramureș și Transilvania și ninsori la munte, intensificări ale vântului.

Potrivit ISU Alba, luni, în jurul orei, 10.30, pe linia Avram Iancu, în localitățile Cândești, Bădei, Călugărești, Plai, Biharia și Snide, sunt 7 puncte de transformare și 156 utilizatori nealimentați cu energie electrică, în urma unei avarii cauzate de căderile masive de zapadă. Echipe ale Eletrica intervin pentru remediere.

În intervalul menționat aria preciptațiilor, în general moderate cantitativ, va cuprinde vestul, nord-vestul și centrul țării. În zonele de munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, în Maramureș și Transilvania vor predomina ninsorile, iar în regiunile vestice se vor semnala precipitații mixte. Izolat se va produce polei.

Vântul se va intensifica treptat în toate zonele de munte, cu precădere la altitudini mari, unde rafalele vor depăși temporar 70…80 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada. Intensificări vor fi și în restul țării, în noaptea de duminică spre luni (13/14 ianuarie) în regiunile vestice, iar pe parcursul zilei de luni (14 ianuarie), local și în cele sudice, centrale, estice și sud-estice, în general cu viteze de 45…55 km/h. Notă: Marți (15 ianuarie) și miercuri (16 ianuarie) vântul va continua să sufle tare în toate zonele de munte, spulberând zăpada și viscolind ninsoarea, dar intensificări ale vântului vor fi local și temporar și în celelalte zone.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 19060 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*