Clubul Lions Alba Iulia şi Liceul de muzică şi Arte Plastice „Regina Maria” vă invită la un concert susţinut de elevii olimpici

Clubul Lions Alba Iulia şi Liceul de muzică şi Arte Plastice „Regina Maria” vă invită vineri, 8 martie, începând cu ora 18, la un concert susţinut de elevii olimpici ai instituţiei de învăţământ organizatoare. Vă asigurăm că veţi avea parte de o întâlnire deosebit de plăcută cu o serie de compozitori clasici valoroşi şi cu cele mai cunoscute creaţii ale lor. Concertul va avea loc la Museikon.

Cu această ocazie, veţi cunoaşte câţiva tineri interpreţi telentaţi din Alba Iulia şi veţi afla mai multe despre campania 100 de instrumente pentru tinere talente, derulată de Clubul Lions. În mod evident, instrumentele muzicale diferă mult ca dimensiuni în funcţie de vârsta elevului. Astfel, pe parcursul anilor, fiecare elev utilizează mai multe instrumente, fiecare dintre acestea fiind adaptat vârstei. Elevii Liceului de muzică şi Arte Plastice „Regina Maria” primesc aceste instrumente temporar de la şcoala la care studiază, în măsura în care aceste instrumente sunt disponibile. Liceul are nevoie în această perioadă de anumite instrumente, pe care să le ofere temporar micilor interpreţi. Preocupaţi fiind de evoluţia artistică a tinerelor albaiulieni, membrii Clubului Lions Alba Iulia va efectuat vineri o donaţie de instrumente muzicale pentru instituţia de învăţământ şi va mobiliza în perioada următoare noi resurse în acest scop. Fiecare din voi poate sprijini prin donaţii elevii albaiulieni talentaţi ai Liceului „Regina Maria”, care învaţă să cânte la un instrument muzical. Începuturile liceului „Regina Maria” din Alba Iulia au fost puse încă din 1971, când se aproba înfiinţarea unei secţii de muzică si arte plastice, cu program suplimentar, pe lângă scoala Generală nr. 1 Alba Iulia. Pe parcursul celor 48 de ani de existenţă, profesorii instituţiei au format numeroşi muzicieni şi artişti plastici valoroşi. În ceea ce priveşte Lions Club Alba Iulia, acesta este parte componentă a celei mai mari organizaţii de voluntari din lume – Lions Clubs International, care numără 1,4 milioane de membri. Domeniile în care Lions Club Alba Iulia desfăşoară activităţi de voluntariat sunt sănătate publică, ecologie, sport şi cultură.

 

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22032 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*