Clement Negruț: USL – bătaia pe ciolan

PSDI Cornel Comsa Europarlamentare

clement negrutMai guvernează cineva în această țară? Este o întrebare legitimă. Și totodată cred că este o întrebare pe care și-o pun mulți români văzând spectacolul acesta de doi lei pe care îl joacă principalii actori din USL. Victor Viorel Ponta și Crin Antonescu, alături de toată șleahta lor nu au fost, nu sunt și nici nu cred că vor fi vreodată preocupați de soarta acestei țări. Credeați că se bat pentru posturile de miniștri și vicepremieri de dragul cetățenilor? Credeți că atunci când se împroașcă reciproc o fac în interesul românilor? Tot acest circ ieftin nu este altceva decât o bătaie pe ciolan. Acest lucru îl vede foarte clar și cel mai simplu român, îl vede foarte clar și diplomatul de la Bruxelles. Ce înseamnă ”victoria finală” pentru USL? Pe scurt înseamnă sărăcirea românilor și îngrășarea clientelei lor. Din toată această dispută cel mai mult au de pierdut românii. În primul rând pentru faptul că au un Guvern care nu guvernează, un guvern care scârțâie din toate încheieturile și este lipsit total de coerență în condițiile în care miniștri vin și pleacă pe bandă rulantă, unii din cauza incompetenței, alții din cauza faptelor penale. Vosganian, Fenechiu, Chițoiu sunt nume cu răsunet, dar nu datorită vreunor realizări ci din cauza activităților penale pe care le-au întreprins ca oameni de vază ai USL-ului.

Țara noastră ar mai putea avea de pierdut foarte mult de pe urma acestei bătălii pe ciolan și din alt punct de vedere. Dacă România va fi calificată drept o țară cu instabilitate politică reprecusiunile pe plan economic vor fi extrem de dureroase. Așa cum preciza și președintele Traian Băsescu în discursul său de ieri, investitorii ne vor ocoli în această situație, iar România va resimți dur din punct de vedere financiar aceste jocuri politice ale celor din USL.

Un caz care m-a șocat efectiv, deși aș putea spune că am văzut destule până acum, în cariera mea politică, este cel al doamnei ministru Mariana Câmpeanu, care și-a cadorisit soțul cu un certificat de handicap gradul I și toate beneficiile care decurg de aici. Strigător la cer! În timp ce mii de bătrâni cu afecțiuni adevărate și alți mii de cetățeni cu infirmități serioase se zbat pebtru a-și obține drepturile care li se cuvin și se lovesc în mod repetat de birocrația din instituțiile noastre, soțul doamnei ministru încasează fără nicio rușine, lună de lună, bani pentru o afecțiune închipuită. Domnul Câmpeanu se plimbă cu mașina, pășește fără să aibă nevoie de baston și cu toate acestea este încadrat cu handicap grav. Rușine, doamnă ministru! Demisia!

În timp ce românii se zbat de la o zi la alta împovărați de taxe și impozite tot mai mari, de prețuri umflate, clientela actualei puteri huzurește pe salarii incredibile. Ați auzit și dumneavoastră și probabil că v-ați minunat ca și mine când ați auzit de lefurile de zeci de mii de euro pe care le-au încasat mai marii de la Autoritatea de Supraveghere Fiscală, acolo de unde și fiul doamnei ministru Câmpeanu ia o leafă grasă. În această situație, nu mințim deloc atunci când spunem că actuala putere este una coruptă, pusă pe furturi, pe ilegalități și pe mulgerea banului public. Asta da, VICTORIE TOTALĂ!

Ceea ce vedem la liderii USL, găsim și pe plan local la două filiale obscure ale principalelor partide care compun alianța. Pesediștii luptă din greu să acapareze cât mai multe posturi în diverse instituții locale iar peneliștii se laudă constant cu nimic concret, doar promisiuni.

Sunt toți o apă și-un pământ. Priviți, români, urâțenia asta pe care o vedeți acum la conducerea țării se cheamă USL. Putem să schimbăm însă lucrurile, putem să scăpăm de acești penali. Putem să repunem România acolo unde îi este locul. Închei acest material într-o notă pozitivă deoarece nu vreau să ne lăsăm doborâți de negativismul pe care îl răspândește lupta din sânul coaliției de la guvernare. Am încredere că țara aceasta își poate promova oamenii capabili și cinstiți care să-i asigure progresul, pentru asta milităm noi cei ce formăm Partidul Mișcarea Populară.

Preşedinte PMP Alba,

deputat Clement Negruţ

Pro Romania
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 18398 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*