Clement Negruț, Președinte PMP Alba: „Uniţi în Europa”

Aceste cuvinte, ar trebui să fie pe buzele tuturor românilor. Ar trebui să ne întoarcem cu spatele, la tot ceea ce ne învrăjbeşte, la tot ceea ce ne dezbină.

A trecut un an de la centenarul  Marii Uniri, pe care din nefericire, conducători nepricepuți şi incapabili să rezoneze cu importanţa momentului, l-au dus în derizoriu.

Este momentul să le întoarcem spatele şi celor care au interes să semene ură şi nesiguranţă și care doresc să scoată România de pe traiectoria sa europeană.

România trebuie să  rămână o ţară respectată,  idiferent de cât de mult vor unii să o întoarcă din drumul ei spre modernizare.

Este momentul să demonstrăm că acest cuvânt UNIRE,  nu are granițe pentru noi, suntem peste tot în Europa, dincolo de toate câte se spun, românii sunt harnici, onești și respectați. Din nefericire în țara lor, au probleme, unii au ținut neaparat, să le spună în acel 10 august 2018, de tristă amintire că nu mai sunt doriți în țara lor. Au fost bătuți, batjocoriți și umiliți de niște guvernanți pentru care România, nu reprezintă altceva decât feuda lor.

Ce nu au conștientizat cei care s-au pretat la aceste metode, este faptul că românii de pretutindeni au înțeles că doar luptând împreună, umăr lângă umăr pot schimba ceva. Din acest motiv, PMP vorbește din nou și din nou, despre unitate, de data asta despre unitate dincolo de granițele țării.

Uniți în Europa este mai mult decât un mesaj, un slogan, este un strigăt de luptă a tututror românilor.  Trebuie să ne scuturăm de mocirla cu care ne-au stropit niște guvernanți incompetenți și să arătăm că Europa ne reprezintă pe  noi și noi suntem  Europa, că respectăm valoriile europene și Europa respectă valoriile noastre.

Uniunea Europeană trebuie să depașească momentul unei instabilități  identitare, trebuie să treacă de la stadiul de relaționare interstatală între membrii săi la stadiul de unitate interstatală.

Atunci când spunem Uniți în Europa, noi ne gândim și la Moldova de dincolo de Prut, am băut din paharul amărăciunii atunci când am sărbătorit Marea Unire fără frații noștrii, vrem să ne bucurăm curând împreună cu ei, într-o Românie a Europei Unite.

Este mesajul PMP, un partid proeuropean care înțelege cursul istoriei și spune fără nici o rezervă că doar Uniți în Europa putem fi mai puternici.

 Președinte PMP Alba,

                                                                                      Clement Negruț

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 20562 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*