Clement Negruț: Ponta, prietenul penalilor

negrut„Spune-mi cu cine te împrietenești ca să-ți spun cine ești” sună o veche și foarte adevărată zicală. Este ușor de înțeles că cei care leagă o prietenie împărtășesc idei sau obiective comune. Dacă prietenii tăi sunt oameni cu verticalitate, oameni onești, oameni de înaltă ținută morală, se poate presupune că și tu ești înzestrat cu aceleași calități. Dimpotrivă, dacă prietenii tăi, oamenii de care ești înconjurat, sunt certați cu legea, sunt oportuniști, demagogi, corupți și incapabili, s-ar putea spune că și tu ești într-o mai mică sau mai mare măsură asemenea prietenilor tăi. Ce am putea spune noi așadar despre Victor Viorel Ponta, co-autor al loviturii de stat din iulie 2012, susținător puternic al tentativelor mișelești de modificare a Codului Penal, în marțea neagră, apărător al baronilor locali ai PSD, ”avocat din oficiu” al lui Radu Mazăre și Adrian Duicu, președintele CJ Mehedinți, acuzat de trafic de influență. Nu în ultimul rând Victor Viorel Ponta, procuror, dar mult mai cunoscut ca plagiator, împroașcă constant cu noroi în instituțiile statului care au ca principal obiectiv eradicarea corupției și a altor ilegalități comise de unii din aleși. Ce fel de om este așadar acest Victor Viorel Ponta? Cred că știm cu toții răspunsul la această întrebare lăsându-ne ghidați de zicala cu care am început acest material.

Partidul Mișcarea Populară nu poate să nu reacționeze într-o situație atât de gravă. De ce spun asta? Pentru că nu este un om oarecare cel care sare în apărarea unor indivizi cu acuzații serioase de corupție. Cel care se arată solidar cu acești oameni precum Mazăre și Duicu, împotriva cărora procurorii au dovezi extrem de puternice este chiar premierul țării.

Despre Adrian Duicu, procurorii DNA susțin că își exercita traficul de influență chiar din biroul lui Victor Ponta! O altă perlă a PSD-ului Radu Mazăre, primarul Constanței, un adevărat clovn, dacă stăm să urmărim cât de mult îi plăcea să se costumeze și să pozeze alături de tot felul de personaje, a arătat frecvent opulența care-l caracterizează. Prima întrebare ce-ți vine în minte când auzi de Radu Mazăre este: De unde are atâția bani? Cel mai des, acest om, prin imaginea pe care a adoptat-o părea a fi mai degrabă șeful unui cartel mafiot și nu primarul unui oraș deosebit de important al țării.

Pentru solidaritatea pe care a arătat-o față de acești indivizi, precum Duicu și Mazăre, pentru acuzațiile grave aduse unor instituții precum DNA sau ANI, a căror activitate a fost comparată cu opresiunea comunistă, Victor Viorel Ponta trebuie să demisioneze imediat! Partidul Mișcarea Populară condamnă ferm această atitudine extrem de nocivă a unui om politic împotriva organelor de justiție ale României.

Preşedinte PMP Alba,

deputat Clement Negruţ

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22607 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*