Clement Negruț: Ponta, jos mâinile de pe cota unică!

negrutÎn Guvernul Ponta 2 e jale mare. De fapt, disperarea de a face rost de bani la buget, îi face pe USL-liști să se întreacă în a lua decizii care vor avea grave repercursiuni asupra economiei României. Foamea de bani a Guvernului Ponta, care vede pericolul de a nu mai putea susţine plata pensiilor și a salariilor în viitorul apropiat, îi determină să apeleze la măsuri trăznite. Una din măsurile cele mai grave şi de neacceptat anunţate de Ponta este creşterea cotei unice de la 16% la 22% şi scăderea TVA-lui de la 24% la 22% pe acelaşi model cu scădera TVA-lui la pâine.

Acestea sunt printe variantele de lucru ale USL-lui pentru viitorul buget 2014. Această măsură nu va face alceva decât să îngroape economia românească cu efect pe termen lung de neimaginat.

Prin majorarea cotei unice de la 16% la 22% românii şi firmele vor scoate din conturi şi din buzunare 11 miliarde de lei anual. Prin reducerea TVA de la 24% la 22%, Ponta lasă economiei 5 miliarde de lei. Cu alte cuvinte, se dă cu o mână și se ia cu două.

Mărirea cotei unice va descuraja mediul de afaceri românesc şi va alunga investitorii străini, va încuraja munca la negru şi evaziunea fiscală. Povara fiscală pe firme va creşte de la 60% la 66%.

Această masură fiscală este în opinia mea modul prin care PSD incearcă să-şi pună în practică un vis mai vechi, și anume desfiinţarea cotei unice şi introducerea impozitului diferenţiat. Să nu uităm că în programul de guvernare al USL pentru perioada 2013-2016 se prevede introducerea pe parcursul mandatului a unui impozit diferenţiat pe venitul salarial.

PMP cere Guvernului Ponta să-şi ia mâinile de pe cota unică de 16%.

PMP solicită Guvernului Ponta să renunţe la împovărarea firmelor şi a românilor prin introducerea de noi taxe și impozite.

PMP cere Guvernului Ponta să ia măsuri de relaxare fiscală pentru a se putea creea noi locuri de muncă şi stimula consumul.

Deputat,

Clement Negruț

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 29598 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*