Cine stă în spatele Alianței pentru Unirea Românilor

Cea mai recentă formațiune înscrisă în Registrul partidelor și-a desemnat la Iași, de Ziua Unirii Principatelor Române, structura de conducere centrală. Astfel, Alianța pentru Unirea Românilor (A.U.R.) are doi copreședinți: liderul unionist George Simion și jurnalistul Claudiu Târziu.

În cadrul Congresului național al Alianței pentru Unirea Românilor de vineri au fost aleși și membrii Biroului Național de Conducere, după cum urmează:

Secretar General: Cristian David

Vicepreședinte la nivel național: Robert Alecu

Vicepreședinte la nivel național: Diana Enache

Vicepreședinte la nivel național: Mihai Rădulescu

Vicepreședinte la nivel național: Mihail Albișteanu

Vicepreședinte la nivel național: Alexandru Florian Săraru

Președinte al organizației oamenilor de afaceri: Marius Dorin Lulea

Președinte al organizației de femei: Adela-Ioana Grăjdeanu-Târziu

Președinte al organizației de tineret: Călin Balabasciuc

Prim vicepreședinte al organizației de tineret, Vicepreședinte la nivel național: Cosmin-Teodor Iosub

Secretar general al organizației de tineret, Vicepreședinte la nivel național: Ariadna Elena Cârligeanu

Trezorier: Dan Florin Marinescu

Purtător de cuvânt: Mircea Gheorgheosu

Secretar executiv: Alexandru Bordian

Secretar executiv: Cristina Jalbă

În același timp, în Senatul de onoare al Alianței pentru Unirea Românilor, condus de prof. univ. dr. Sorin Lavric, scriitor, filosof și publicist, au fost aleși următorii: Magda Ursache (n. 1943), scriitoare, autoare a peste zece volume: romane, publicistică, ediții critice; Ion Papuc (n. 1943), scriitor si filosof, traducator și fost editor, care a ucenicit pe lângă Țutea și Noica; Horia Pastina (n. 1946), pictor, profesor universitar, co-fondator al grupului „Prolog”; Costion Nicolescu (n. 1946), etnolog, doctor în teologie, publicist prolific, autor a numeroase cărți, fost director al Muzeului Țăranului Român; Adrian Dinu Rachieru (n. 1949), doctor în Sociologie la Universitatea din București, profesor universitar, rector la Universității „Tibiscus” din Timișoara; Nicolae Colțoiu (n. 1950), medic, unul dintre liderii mișcării pro-life din România; Gellu Dorian (n. 1953), poet, romancier, redactorul-șef al revistei de cultură „Hyperion”, inițiatorul Premiului Național Mihai Eminescu din Botoșani; Dan Stanca (n. 1956), romancier, jurnalist; Mihail Șleahtițchi (n. 1956), psiholog, profesor universitar, fost deputat, fost ministru al Educatiei în Republica Moldova.

Alianța pentru Unirea Românilor este partidul politic pentru unitatea românilor de pretutindeni, care susține revenirea la românism și o societate românească în care dreptatea să fie cel mai important reper.

Crearea unui climat prielnic pentru întoarcerea acasă a celor plecați în străinătate prin politici publice dedicate, dezvoltarea infrastructurii, educației și sistemului de sănătate; încurajarea muncii; eliminarea taxării nejustificate a muncii și confiscarea averilor nejustificate; încurajarea politicilor demografice pentru natalitate și a familiei; oprirea tăierilor ilegale de păduri și a exportului de masa lemnoasă sub formă brută sunt câteva dintre obiectivele A.U.R.

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21044 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*