Cine este statul paralel?

Desi nu eram chiar prost la geografie, materie pe care am incheiat-o in clasa a VIII-a, numai acum m-am dumirit cine e statul paralel. E … BULGARIA. Romania, Dunarea si Bulgaria sunt paralele. Enigma a dezlegat-o chiar premierul bulgar care zilele trecute a afirmat : „Negociem cu oficialii români, ajungem la o înțelegere, apoi ei ajung în arest, unul câte unul”. Asta e din statul paralel, e clar dupa cum vorbeste, vor spune cei cu musca pe caciula.

Pai mai mare rusine nici ca se putea la adresa Romaniei acum in anul centenarului.

Ca un corolar al acestei afirmatii vine si pedeapsa de 8 ani de puscarie data astazi, pe care nu conteaza ca a primit-o Ionescu sau Popescu. Conteaza ca a primit-o consilierul de baza al Primului Ministru. In subsidiar afirm ca si crestin-democrat, sus si tare, ca deplang boala si puscaria oricarui om de pe acest pamant.

Dar aceasta pedeapsa data astazi nu face altceva decat sa mai dea inca o palma, pe langa cea data de oficialul bulgar, statului roman. Cu nerusinare vine si acest individ, Codrin Stefanescu, un mare sustinator a teoriei „statului paralel” si zice in urma sentintei : „Suntem şocaţi, suntem vânaţi în mod constant”. Pai daca v-ati transformat in lupi, hiene, sacali si alte vietati normal ca riscati sa fiti vanati.

In concluzie, zic din nou, statul nostru e din punct de vedere al politicienilor potentati un stat multi paralel, fiecare gasca cu „paralela” ei. Precum un portativ muzical. Si la subsol sta poporul caruia i se arunca cate o lege, cate un bir, cate o promisiune de pe paralela puterii in functie. Paralel cu portativul am descoperit azi inca doua paralele, Dunarea si Bulgaria.

Alin Popa, președinte PNȚCD Alba

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 17500 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*